Jogurtova torta z borovnicami in bezgom

You may also like...

58 Responses

  1. NAtali says:

    Zelo dobra torta, odlična za vroče poletje… samo dno torte se je drobilo. Kako zmeljete oreo piškote, zelo na drobno?
    Hvala za recepte, vedno so nekajposebnega.
    Lep pozdrav
    Natali

  2. Sandra says:

    Kaj bi bilo lahko namesto bezga?

  3. Nina says:

    Kje kupim sirup? Se da tudi brez?

  4. Lidija says:

    Živjo bi lahko naredila namesto torte rezine v pravokotnem pekaču da bi bile kocke hvala

    • midva says:

      Lidija,

      kocke lahko narediš brez težav – super ideja 🙂

      • Rada says:

        Zakaj mi ne pridejo tako lepe crte med kremama? Na moji torti se prelivata kot pri marmornem kolacu.Drugace pa odlicna torta, vsi hvalijo.

        • midva says:

          Rada,

          kremi je potrebno vlivati počasi in previdno, z zajemalko.

          LP, Midva

          • Rada says:

            Zivjo se enkrat,sem vlivala pocasi z zajemalko in delala sem jo ze dvakrat, ker pa me zelo muci jo bom delala tolikokrat, da bom zadovoljna z rezultatom.Jedcev itak ne zmanjka, mogoce pa je vzrok v gostoti kreme, morda sem imela malo pregoso? Lp in hvala za slastne recpte

          • midva says:

            Rada,

            malce redkejša krema bi verjetno dala boljše rezultate. Pozdravljava tvojo vztrajnost!

        • Dam says:

          Živjo, meni je uspela lepa šele, ko sta bili obe kremi podobne gostote. Sem dodala malo tekočine v gostejšo.

  5. Maruša Kokot says:

    Ali se doda čisti bezgov sirup ali zmešan sok?

  6. Marija says:

    Kako velika je zajemalka oz koliko ml ima?

  7. Urša says:

    Ful dobra tortica.
    Me pa zanima ali je možno grški jogurt zamenjati z navadnim tekočim ker ga imam za porabit.
    Bi bilo ok če dodam malo več želatine🤔

  8. Barbara says:

    Zelo zanimiva in lepa torta, hvala za idejo! Naredila včeraj. Sama za ločitev oboda od torte po hlajenju uporabim kar tanek ozek nož in se vedno lepo loči, torta je gladka. Tako da se mi uporaba folije ne zdi potrebna.

    • midva says:

      Barbara,

      Super! Midva sva tudi uporabljala nož za ločitev od oboda, a imava s folijo boljše izkušnje in bolj proste roke pri nadaljnem oblikovanju.

  9. Sanja says:

    Ali je potrebno piskotom odvzeti sredico ali se zmeljejo celi? Hvala za odgovor.

  10. Nina says:

    Oprosti das lahko prosim
    Kak link kaki sirup je to
    Hvala

  11. Tina says:

    Namesto metinga in bezgovga sirupa pase se kaksen drug sirup?

  12. Neza says:

    Ali je možno, da namesto grškega jogurta uporabim sir mascarpone?

  13. teja says:

    Zdravo..ali lahko namesto sirupa dodam samo več jogurta? Ker mojemu ne gre noben..ne bezen, meta, melisa..nič 🙃

  14. Lea says:

    Ali lahko prosim dodata kak video na you tube kako sta vlivala te kreme? Prosim

  15. Petra says:

    Zelo bi bili veseli kakega linka ali videoposnetka izdelave te tortice, ki zgleda res nekaj posebnega in barve se lepo prelivajo v črte. 🙂

  16. Lea says:

    Lahko pošljeta oziroma objavita video kako sta delala tole prekrasno torto?

  17. Marjan Čop says:

    Torta izgleda super,tako da bi jo poskusil sam narediti.Zanima ne kako sta mislila trakove papirja za peko….ne razumem. Hvala za odgovor

    • midva says:

      Marjan,

      papir za peko narežemo na daljše trakove, široke cca 10 cm. S takim trakom obdamo notranji del tortnega obroča, poskrbel pa bo, da se krema ne prime na obroč, temveč na trak. Tega je potem lažje odstraniti.

  18. Polona says:

    Zdravo! Bere se slastno 🤪… Me pa zanima, kako bi se na taki tortici obnesla hostja ali tisk na tičino maso😬?

    Hvala za rp in odgovor!

  19. Nina says:

    Živjo, lahko borovnice zamenjamo s kakšnim drugim sadjem, npr. malinami ali pa mešanico gozdnih sadežev? Lp!

  20. Metka says:

    Ojla, ne znam delati z želatino v lističih. Enostavno mi nikoli ne uspe. Ali bi lahko uporabila želatino fix?

  21. andreja says:

    Andreja
    Mene pa moti razlaga pri bezgovi kremi
    in sicer postopek kam primešam bezgov sirup in sok limone.lp

  22. Katarina says:

    Super recept, že izproban.
    Imate morda izkušnje kako bi se namesto borovnic obnesle “zmečkane” banane?

    • midva says:

      Katarina,

      midva borovnice menjava z ostalim jagodičevjem, banane pa imajo povsem drugačno teksturo in okus. Nisva še poskusila, a misliva, da ne bi šlo 🙂

  23. Katja says:

    Živjo! Danes sem naredila tole torto in se mi sploh ni posrečila Prva težava je bila, da sta bili masi zelo različno gosti, pa sem delala vse po receptu. Le bezgov sirup sem uporabila domači in je verjetno manj sladek (manj gost) kot kupljeni. Kako gosti morata biti maši, če ju primerjamo na primer z maso za palačinke? Ali bi lahko dali kakšno drugo primerjavo, kako gosta mora biti masa. Na koncu so se plasti med seboj prelivale in vijolična barva ni bila tako intenzivna kot na sliki. Ali je krivo, da sem uporabila ameriške borovnice borovnice namesto gozdnih? Ali moram za vlivanje uporabljati 2 zajemali – za vsako maso svojo? Ali bi morala uporabiti več želatine?
    Hvala za nasvete

    • midva says:

      Katja,

      gostoto mas uravnavaš s stepeno smetano – če je tvoja masa zaradi sirupa bolj redka, moraš smetano res dobro stepsti. Pri borovničevi plasti pa jo malce manj stepeš, da ni tako čvrsta.
      Ameriške borovnice nikoli ne dajo tako intenzivne barve kot naše gozdne, zato vedno uporabljava le slednje.
      Za vlivanje pa moraš nujno uporabljati ločeni zajemalki, sicer ne boš dobila lepih ločenih plasti.

  24. Erika says:

    Bi šlo to torto zamrznit?
    Upam da ne bo potrebno, ampak vseeno toliko da vem
    hvala

  25. Nina says:

    Zivjo! bi lahko namesti borovnic uporabila cesnje?

  26. Katja says:

    za kakšen premer pekača gre tukaj? nimam ravno občutka iz slik…

  27. milena says:

    Čudovita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.