Jogurtov mousse z jabolki
Tako lahkusno!
Si tudi ti v zagati, a po lastni krivdi? Ob začetku leta, ko smo imeli poln kufer bogate praznične hrane smo se zaobljubljali vsepovprek in najprej jo je pokasiral cuker.
Lansko leto je že lanski sneg, krivda zaradi lastne zaobljube pa še vedno veselo dvigne glavo, ko si privoščimo sladki zalogaj.
Nikar se ne matraj! Če se ti sladka, se sladkaj – a po pameti. Tale jogurtov mousse z jabolčno osnovo je polnopravna sladica, ki pa se odvečnih kalorij otrese na vsakem koraku.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Sestavine
Jabolčna čežana:
5 jabolk
sok pol limone
2 žlici Dr. Oetker Sweet Zero
100 ml vode
Jogurtov mousse:
400 g grškega jogurta
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
1 vrečka Dr. Oetker vanilin Sweet Zero
2 žlici Dr. Oetker sweet zero
lupinica pol limone
1 vrečka Dr. Oetker želatine fix
200 ml sladke smetane
Ostalo:
Dr. Oetker mandljevi lističi
Postopek
Jabolčna čežana:
- Jabolka olupi, jim odstrani peščišča in jih nareži na koščke.
- Stresi jih v kozico in dodaj sok pol limone, 2 žlici Sweet zero in 100 ml vode.
- Jabolčne koščke kuhaj, dokler se povsem ne zmehčajo, nato jih spasiraj v gosto čežano.
- Jabolčno čežano ohladi na sobno temperaturo.
Jogurtov mousse:
- V posodo stresi 400 g grškega jogurta in ga razveseli z žličko vanilijeve paste, vrečko vanilin Sweet zero, 2 žlicami Sweet zero, lupinico pol limone in z vrečko želatine fix.
- Vse skupaj električno premešaj.
- V ločeno posodo zlij 200 ml sladke smetane in jo z mikserjem preobrazi v stepeno smetano.
- S spatulo jo primešaj v kremo.
Kozarčkanje:
- Jabolčno čežano razdeli med kozarčke, nanjo pa z dresirno vrečko nabrizgaj jogurtov mousse.
- Kozarčke do hrani v hladilniku, pred postrežbo pa po vrhu posuj še mandljeve lističe.