Jagodna torta
Šššočna!
Ni lepšega kot na lastnem vrtu nabrati celo skledo sočnih jagod. No ja, razen, če jih stlačiš v sočno in slastno jagodno torto.
V tej biskvitni izvedbi ne komplicirava – dva diska sočnega biskvita s pomarančnim sokom, med katerima se skriva jagodni pire. En štuk višje se nahaja enostavna krema iz galette brez kuhe, po kateri so razporejene osladkane jagode, streho pa zaključiš s preprostim tortnim prelivom.
Manj pacanja, več sladkanja!



Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Biskvit:
5 jajc
180 g sladkorja
2 vrečke Dr. Oetker vanilin sladkorja
150 ml olja
150 ml pomarančnega soka
lupinica 1 limone
1 ščepec soli
250 g moke
Jagodni pire:
200 g zamrznjenih ali svežih jagod
100 g sladkorja
Krema:
1 vrečka Dr. Oetker Galetta vanilija
500 ml mleka
1 vrečka Dr. Oetker želatine fix
Jagode:
500 g svežih jagod
2 žlici Dr. Oetker Sladkega prahu
1 vrečka Dr. Oetker svetlega preliva za torte Fix
Te količine so namenjene torti s premerom 26 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Jagode:
- Jagode operi, osuši in nareži na kocke.
- Posuj jih s sladkim prahom, pomešaj in jih pusti stati približno 1 uro.
- Odcedi jih in prihrani sok.
Biskvit:
- V posodo ubij jajca, nato jih zasuj s sladkorjem in vanilin sladkorjem.
- Stepaj jih do svetle in goste pene – najin zvesti robot je za to potreboval 12 minut.
- Dodaj pomarančni sok in olje ter premešaj.
- Primešaj še limonino lupinico in sol, povsem na koncu pa še moko.
- V pekač s snemljivim obodom vpni list papirja za peko, nato vanj vlij biskvitno smes.
- Biskvit peci 25–30 minut pri 180 ºC.
Jagodni pire:
- V kozico stresi jagode in sladkor, nato jih kuhaj, da se zmehčajo.
- Fino jih spasiraj in ohladi.
Krema:
- Hladno mleko z metlico zmešaj z vrečko praška za galetto.
- Primešaj vrečko želatine fix.
Tortogradnja:
- Pripravi model – na kartonasto podlago za torte položi nastavljiv tortni obroč in ga nastavi na 26 cm.
- Po notranji strani ga obdaj z acetatno folijo.
- Biskvit razpolovi na dva oblata.
- Prvega položi v pripravljen model, čez pa prelij jagodni pire.
- Na vrsti je drug oblat, ki ga dobro namočiš s sokom od jagod.
- Na biskvit vlij kremo.
- Po kremi razporedi odcejene jagode.
- Pripravi preliv za torte in ga prelij po jagodah.
- Torto postavi v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa čez noč.












