Jagodna marmelada z limono
Direkt za palačinke
Ploščati posladki iz ponve so pred rolanjem pri nas največkrat deležni čokoladnega tretmaja. Ko sva ušpičila tole marmelado, se je vse spremenilo.
Ponvični frizbiji so še posebej odlični, ko v sebi skrivajo sladko-kislo navezo, pa naj bo to marmelada ali že skoraj pozabljena kombinacija limone in cukra.




Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Marmelada:
1,2 kg sočnih jagod
350 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker Gelfix super 3:1
2 vrečki Dr. Oetker vanilin sladkorja
lupinica dveh BIO limon
sok ene BIO limone
Postopek
Marmelada:
- Narezane jagode stresi v pisker ter dodaj Gelfix in vanilin sladkor.
- Segrevaj in mešaj do vretja, nato kuhaj 3–5 minut.
- Marmelado spasiraj po želji.
- Dodaj sladkor in premešaj.
- V marmelado nastrgaj limonino lupinico in iztisni njen sok.
- Marmelado premešaj in jo natoči v sterilne kozarce.
- Takoj jih zapri in pokrij s krpo, da se ohladijo na sobno temperaturo.











