Jabolčna kremšnita v kozarcu
Dej en glažek!
Kaj, če ti poveva, da obstaja sladica, ki je sočna in slastna ter obenem bogata in lahka, poleg tega pa še enostavna za pripravo?
Ja, brez heca – na dnu vsakega kozarčka se skrivajo masleni piškotki, na katerih se bohoti imenitna zmes dišečih kuhanih jabolk in Dr. Oetker vanilijevega pudinga. Še smetana na vrhu, pa lahko to simpl sladico ponudiš ob koncu slavnostne večerje.ž
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 8 kozarčkov
Sestavine:
1 kg jabolk
800 ml vode
2 vrečki Dr. Oetker vanilin sladkorja
110 g sladkorja
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
2 vrečki Dr. Oetker vanilijevega pudinga
0,5 žličke cimeta
16 maslenih piškotov
Za povrh:
500 ml sladke smetane za stepanje
Dr. Oetker Sladki prah po okusu
Dr. Oetker kakav za kolače
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Kozarčki:
- Jabolka olupi in na grobo naribaj.
- Naribana jabolka stresi v lonec in prilij 800 ml vode.
- Dodaj 110 g sladkorja, dve vrečki vanilijevega sladkorja, pol žličke cimeta in eno žličko vanilijeve arome.
- Pisker pristavi nad ogenj, jabolka pa med pogostim mešanjem kuhaj, da se zmehčajo.
- V skodelici z metlico zmešaj 1 dl vode in obe vrečki vanilijevega pudinga, da dobiš homogeno zmes.
- Pudingovo zmes vlij v kuhana jabolka, ki jih nato med kuhanjem neprestano mešaš z metlico, da se puding zgosti.
- V dno kozarca nalomi dva maslena piškota, nato pa ga do vrha napolni z vročo jabolčno pudingovo zmesjo.
- Kozarec malce potresi, da zmes najde pot med piškote.
- Postopek ponovi z vsemi kozarci, ki jih nato prestaviš za 1 uro v hladilnik, da se puding strdi.
Postrežba:
- V posodo vlij hladno sladko smetano za stepanje in dodaj sladki prah po okusu.
- Smetano premlati v stepeno smetano, ki mora biti dovolj čvrsta za brizganje.
- Smetano natlači v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo nabrizgaj po vrhu kozarcev.
- Po smetani narahlo potresi kakav za kolače.