Hruškova mileram torta
Ni peke, ni panike
Če se ti lušta po dobri torti, pečica pa trmasto štrajka, potem je tale osvežilna jesenska torta nalašč zate!
Nežna in sveža mileram krema je slastna krinka za hruške iz kompota, piškotno dno pa poleg hrustljavosti obljublja tudi enostavno pripravo.
Vlogo okusne strehe v tej torti pa tvori žele iz gostega hruškovega soka.
Pri pripravi torte se da užgati marsikatero bližnjico, pazi le, da tega ne storiš pri sestavinah. Z Dr. Oetker izdelki si zagotovo na pravi poti.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Piškotno dno:
150 g maslenih piškotov
50 g orehovih jedrc
2 žlici Dr. Oetker sladkega prahu
120 g stopljenega masla
Mileram krema:
1 vrečka Dr. Oetker special pudinga za cheesecake
500 ml mleka
140 g Dr. Oetker sladkega prahu
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
400 g milerama
2,5 dl sladke smetane za stepanje
8 listov Dr. Oetker želatine
Za vmes:
400 g hrušk iz kompota
Hruškov žele:
2,5 dl gostega hruškovega soka
3 listi Dr. Oetker želatine
Za povrh:
stepena smetana
mleti orehi
Navedene sestavine so namenjene pekaču s premerom 24 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
https://www.youtube.com/watch?v=JEvBgs-AGdA
Piškotno dno:
- V sekljalnik stresi 150 g maslenih piškotov in jih pogumno zmelji.
- Dodaj 50 g orehovih jedrc in ponovno melji.
- Zmesi primešaj 2 žlici sladkega prahu in 120 g stopljenega masla.
- Vse skupaj veselo zmešaj.
- Na tortno podlago postavi obroč za torte in ga nastavi na premer 24 cm.
- Po notranji strani obroča namesti acetatno folijo.
- V nastalo posteljo za torte stresi piškotno zmes.
- Potlači jo in se potrudi, da piškotno dno temeljito in enakomerno poravnaš.
- Piškotno dno postavi v hladilnik.
Mileram krema:
- V posodici zmešaj 100 ml mleka in 1 vrečko special pudinga.
- Preostalih 400 ml mleka zavri.
- Pudingovo zmes z metlico vmešaj v vrelo mleko.
- Kozico vrni nad ogenj in med mešanjem kuhaj puding 3 minute, da se zgosti, nato ga odstavi.
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožami jih in vrzi v puding.
- Kozico vrni nad ogenj in mešaj kako minutko, da se želatina povsem raztopi.
- Kozico odstavi, nato v kremo vmešaj 400 g milerama.
- Dodaj 140 g sladkega prahu, nato kremo ohladi na sobno temperaturo.
- V drugo posodo zlij 250 ml sladke smetane za stepanje in jo stepi do stepene smetane.
- Ohlajeno kremo z metlico nežno primešaj k stepeni smetani.
- Eno tretjino kreme prelij čez piškotno dno.
- Po kremi razporedi hruškove polovice iz kompota, po katerih poliješ še preostalo kremo.
- Vse skupaj malce potresi, da se poravna, nato kremo pogladi z lopatko.
- Nadebudno tortico postavi v hladilnik, da se krema strdi.
Hruškov žele:
- V kozico zlij 250 ml hruškovega soka in ga zavri, nato odstavi.
- 3 liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo.
- Ožami jih in vrzi v kozico s hruškovim sokom, nato mešaj, dokler se želatina ne raztopi.
- Pusti, da se hruškova osnova ohladi na sobno temperaturo, nato jo prelij po torti.
- Torto vrni v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa čez noč.
Okrasitev:
- S torte odstrani obroč in acetatno folijo, nato po njej nabrizgaj stepeno smetano in posuj piškotne drobtine.
Pozdravljena Vidva 🙂 V trgovini zal nisem nasla pudinga za cheesecake, s cim ga lahko nadomestim? Prosim za nasvet…
Katarina,
lahko ga zamenjaš za katerikoli drugi Dr. Oetker puding, pazi le, da uporabiš enako količino.
Izvrstna in enostavna torta
Hvala, Anja 🙂
Pozdravljena,
Predvidevam, da želatino lahko zamenjam z agar agar-jem. Me pa zanima s kolikšno količino? Ta agar mi je še vedno neznanka… 🙂
Ivana,
samo razmerje je različno od enega agar agar-ja do drugega. Navedeno naj bi bilo na embalaži.
Pozdravljena,
zanima me ali sta za hruškov žele uporabila kar sok od kompota, ali sta uporabila prav sok od hruške.
Hvala
Prav gosti hruškov sok:)
Pozdravljena.
Lahko hruške zamenjam z jagodami?
Hvala
Seveda:)
Lp, Midva:)