Gratinirane pokrovače
Kapesante za vsakogar
Kulinarični svet pozna kup čislanih poslastic in levji delež jih priplava iz morja. Ena izmed najbolj priljubljenih je zagotovo Jakobova pokrovača, ki s svojim nežnim in izjemnim mesom nagradi tudi vikend kuharje, saj je njena gratinirana različica nadvse preprosta za pripravo.
Za to prefinjeno jed potrebuješ le 15 minut, pečico in dobro družbo.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
4 očiščene pokrovače
4 žličke na kocke narezane slanine
4 žličke nasekljanega česna
4 žličke drobtin
4 žličke masla
8 žličk parmezana
1 limona
2 žlički svežega peteršilja
sol
poper
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
- Meso iz pokrovač speri in osuši s papirnato brisačko. Posoli ga in popopraj ter vrni v lupino.
- Na vrh vsake pokrovače zvrni po eno žličko masla, drobtin, slanine in česna.
- Potresi z dvema žličkama parmezana, nato pa školjke vrzi v pečico, segreto na 200 °C.
- Po 10 minutah bodo kapesante pečene, zato jih le odreši vročine in jih potresi z nasekljanim peteršiljem.
- Poleg vsake pokrovače spada še en krhelj limone, ki jo izdatno pokapljaš po nežnem mesu.
Tako, imenitne pokrovače so nared’ za požret’! Glej, da si ob njih privoščiš tudi kozarec belega vina.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!