Pica a la napoletana

You may also like...

6 Responses

  1. Maja says:

    Pozdravljena. Zanima me kateri tip moke bi bilo potrebno vzeti, če uporabimo slovensko moko (imam možnost, da mi jo pripravijo v mlinu), da bo čim boljši približek italijanske moke “00” kot je v receptu.
    Hvala
    Maja

    • midva says:

      Maja,

      za pico potrebuješ res fino mleto moko z visoko vsebnostjo beljakovin. Od standardnih mok je verjetno še najbližje tip 500, ampak italijanske tipo 00 pa žal ne more nič zamenjati.

  2. Urša says:

    Ali razumem pravilno, da imamo vklopljeno žar funkcijo ko pečemo pico?

  3. Tejka says:

    Pozdravljeni, mi pa še vedno raziskujemo in iščemo najboljše testo za pico za našo krušno peč. V zapisu sem zasledila, da je predstavljen recept prilagojen za peko v pečici, zato me zanima, kaj je potrebno spremeniti, da bo piza tako odlična kot vaša na fotografiji, ko jo bomo pekli v krušni peči. Za dragocen nasvet se že vnaprej zahvaljujem in vam želimo še obliko kuharskih podvigov.

    • midva says:

      Tejka,

      midva identično testo uporabljava v prirejeni pečici, ki doseže 485 °C in se odlično obnese, tako da priporočava kar tega 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.