Pica a la napoletana

You may also like...

28 Responses

 1. Maja says:

  Pozdravljena. Zanima me kateri tip moke bi bilo potrebno vzeti, če uporabimo slovensko moko (imam možnost, da mi jo pripravijo v mlinu), da bo čim boljši približek italijanske moke “00” kot je v receptu.
  Hvala
  Maja

  • midva says:

   Maja,

   za pico potrebuješ res fino mleto moko z visoko vsebnostjo beljakovin. Od standardnih mok je verjetno še najbližje tip 500, ampak italijanske tipo 00 pa žal ne more nič zamenjati.

  • Laura says:

   Moko 00 se da dobiti v Sparu – njihova moka (čeprov je nisem dobila že 3 tedne) in v Tušu – od Mlinotest – piše 0 – temno rjava vrečka.

   • sebastijan says:

    Moka manitoba 00 je preveč glutenska in se jo dodaja k šibkejšim mokam, ne priporočam izdelavo testa s samo te moke, ker testo pride preveč ”gumijasto” – žvečljivo.

  • Petra says:

   Pozdravljeni, moko 00 odlične kvalitete dobite v Eurospinu od Tre Mulini, linija Amo Essere Biologico. Lp, Petra

 2. Urša says:

  Ali razumem pravilno, da imamo vklopljeno žar funkcijo ko pečemo pico?

 3. Tejka says:

  Pozdravljeni, mi pa še vedno raziskujemo in iščemo najboljše testo za pico za našo krušno peč. V zapisu sem zasledila, da je predstavljen recept prilagojen za peko v pečici, zato me zanima, kaj je potrebno spremeniti, da bo piza tako odlična kot vaša na fotografiji, ko jo bomo pekli v krušni peči. Za dragocen nasvet se že vnaprej zahvaljujem in vam želimo še obliko kuharskih podvigov.

 4. Jure says:

  Caputo moko lahko kupiš v pizzeriji Verace v Ljubljani na Streliški.

 5. Klaudi says:

  Meni pa se kepice testa v zadnji fazi razlezejo oziroma testo je tako mehko, da ga sploh ne spravim v kepice. Kaj delam narobe?

 6. Anja says:

  Pozdravljeni!
  Zanima me, če je problem, če testo na koncu pustim stati kakšno uro več?
  Hvala za odgovor!

 7. Tajda says:

  Mene pa zanima, ali bo pica ok v navadnem pekaču, če nimam šamotne in tudi ne jeklene plošče? 🤔

 8. Tjaša says:

  Pozdravljena, zanima me, ali lahko oblikujem kepe za testo že kar na začetku in potem vzhajam vsako kepo posebej?

 9. Tjasa says:

  Zdravo! Na kateri hitrosti pa mesita testo? Jaz inam KitchenAid pa ne vem ali je bolje na 1 ali 2 stopnji ali pac nima tolko veze? Hvala

 10. Mustang says:

  Napolitana testo ima 4 sestavine, ne 6. Olja in sladkorja preprosto ne mores dodajati v napolitano. Mimogrede, buffala se ne pece, ampak se doda na pico, ko jo vzames ven iz pecice. Seveda, da se bo razlila vsa, ce jo das v pec. Kot v “pravi napolitanski” piceriji Verace, Ljubljana. Vseeno pa, pohvala za trud.

 1. May 20, 2021

  […] za pico “a la napoletana”, ki je poželo toliko uspeha. Podroben recept zanj si preberi tu: PICA A LA NAPOLETANA. Komaj sva čakala, da svoje testo preizkusiva v novi peči, obenem pa se v dogodivščino nisva […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.