Golden milk panna cotta
Zlato mleko
Golden milk je drzen napitek indijskega izvora, ki je znan po svojih zdravilnih lastnostih in bogatemu okusu. Vsebuje namreč težkokategornike tega področja: kurkumo, ingver in cimet.
Pri Kotányi so vkup vrgli ravno pravo razmerje ključnih sestavin in pripravili mešanico Golden Milk. Seveda bi si lahko iz nje pripravila slasten živorumen napitek, a kaj, ko ne moreva iz svoje kože – zakuhala sva si hitro in enostavno panna cotto 🙂
Sestavine:
500 ml sladke smetane
100 ml mleka
6 listov želatine
1 zvrhana žlička začimbne mešanice Kotányi Golden Milk s kurkumo in ingverjem
2 zvrhani žlici sladkorja v prahu
Recept je nastal v sodelovanju s Kotányi.
Postopek
- Mleko in smetano zlij v kozico in dodaj sladkor v prahu ter mešanico Kotányi Golden Milk.
- Zmes segrej do vretja.
- Medtem, ko se smetanova zmes segreva, liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da nabreknejo, nakar jih ožameš in vržeš v smetano.
- Kozico odstavi z ognja in pusti, da se malce ohladi.
- Aromatično smetano nalij v lične kozarce skozi fino cedilo.
- Postavi jih v hladilnik za 3 ure, oziroma dokler se ne strdijo
- Na vrh vsakega kozarčka potresi grobo nasekljane pistacije in semena granatnega jabolka.
Pograbi dolgo žličko in prični s kopanjem po nežni in kričeče rumeni panna cotti z vrtoglavo aromo.