Gin tonic z lubenico
Za posrkat!
V vročih poletnih večerih se nadvse prileže osvežilen gin tonic, ki pa je do roba natlačen s slastno lubenico. Ker uporabiš zamrznjeno lubenico, za ta preprost koktejl ne potrebuješ ledu!
Trik za preobrazbo dobre pijače v vrhunski napitek pa se skriva v rokavu začimbnih mojstrov Kotányi, saj nam ponujajo Spices&Drinks začimbe za pijače. Midva sva uporabila suhe brinove jagode ter rdeči poper.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Kotányi.
Recept
Sestavine za 2 kozarca:
300 g lubenice
100 ml gina
250 ml tonika
Kotányi Spices&Drinks brinove jagode
Kotányi Spices&Drinks rdeči poper
2 vejici mete
Postopek
- Lubenico nareži na majne koščke, ob tem pa odstrani vsa semena.
- Koščke zberi v vrečki ali plastični posodi in jih postavi v zamrzovalnik, da povsem zamrznejo.
- Zamrznjena lubenica naj čaka, dokler se nam ne zalušta osvežilne pijače.
- V blender stresemo 300 g zamrznjene lubenice, 100 ml gina in 250 ml tonika.
- Vse skupaj zmiksamo in natočimo v dva visoka kozarca.
- Po vrhu vsakega koktejla potresemo brinove jagode in rdeči poper ter zataknemo vejico mete.
- Veselo srkni!
Čin-čin!