Galetta puding kocke z OREO drobtinami
Nebeško nežne
Če se ti zalušta čokoladnih kock z nesramno puhasto kremo, prijetno krhkimi piškotnimi drobtinami in slastnim piškotnim dnom, si na pravem mestu. Brez kakršnekoli kuhe ali peke lahko pičlih 10 minutah pripraviš imenitno sladico, ki bo očarala vse prisotne.
Da lahko te kocke pripraviš hitreje, kot lahko rečeš “keks”, je zaslužna odlična Dr. Oetker Galetta – puding za hitro pripravo brez kuhe!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Piškotno dno:
120 g maslenih piškotov petit beurre
mleko
Nežna krema:
2 vrečki Dr. Oetker Galetta čokolada ali vanilija
500 ml sladke smetane
700 ml mleka
150 g OREO drobtin
2 vrečki Dr. Oetker Vanilin sladkorja
1 žlica Dr. Oetker Sladkega prahu
Za posip:
OREO drobtine
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Piškotno dno:
- V pekač z dimenzijami približno 30 x 20 cm in z ravnim robom razporedi bežno namočene maslene piškote.
- Glej, da zapolniš celo dno – ob robovih lahko uporabiš odlomljene kose piškotov.
Krema:
- V večjo posodo zlij 700 ml mleka in 500 ml sladke smetane.
- Dodaj 1 žlico sladkega prahu, 2 vrečki vanilijevega sladkorja in 2 vrečki čokoladne Galette.
- Z električnim mešalnikom miksaj, dokler ne dobiš čvrste kreme – približno 2 minuti.
- V kremo s spatulo primešaj 150 g OREO drobtin.
- Dobljeno kremo stresi v pekač s piškotnim dnom, nato pa jo razporedi z žlico in jo pogladi in poravnaj s kotno lopatko.
- Po vrhu kreme stresi toliko OREO drobtin, da prekriješ celotno površino kreme.
- Vse skupaj postavi v hladilnik vsaj za 4 ure.
Postrežba:
- Sladico v pekaču nareži na enakomerne kocke, nato pa jih z lopatko poberi iz pekača – začni v enem kotu.
Odlična sladica, ki je vse navdušila (tudi mene, ker mi ni vzelo veliko casa za pripravo😆). Zanima me, kako odrezati oz. na kakšen način, da pridejo tako lepi kosi? Hvala.
Anja,
če jih delaš v visokem pekaču, bodo stranski vedno manj lepi – lahko najprej odrežeš rob z vseh strani in potem srednji del narežeš na rezine. Prva rezina iz pekača bo malce zmečkana, ostale pa lepe 🙂