Enostavni pirini keksi
Čez 22 dni te obišče Rudolf!
Božičkova jelenjad je znana po svoji sladkosnednosti, obenem pa tudi po ekstremni nespretnosti pri peki. Očitno kopita niso primerna orodja za pripravo piškotov.
Ker je gospa Božiček opazila, da so zaradi tega rogateži pretežno zafrustrirani, jih je naučila peke preprostih piškotov, ki jih lahko uspešno pripravi vsak, pa četudi jelen.
Ves dekor na fotografijah sva kupila v Mercatorju.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Recept
Piškoti:
200 g masla
100 g rjavega sladkorja
100 g sladkorja v prahu
1 veliko jajce
1 žlica vanilijeve arome
400 g pirine moke
0,5 žličke pecilnega praška
Po želji:
0,5 žličke cimeta
1 noževa konica kardamoma
Postopek
- Maslo sobne temperature skupaj z rjavim in mletim sladkorjem penasto zmešaj z električnim mikserjem.
- Dodaj vanilijevo aromo in jajce ter zmešaj.
- V drugi posodi zmešaj moko in pecilni prašek, po želji pa še cimet in kardamom.
- Suhe sestavine stresi k mokrim.
- Vse skupaj zmešaj in stisni v kepo, ki jo daš za 2 uri v hladilnik.
- Pečico segrej na 180 °C.
- Kepo testa pusti nekaj minut na pultu na sobni temperaturi, da pride k sebi.
- Testo razvaljaj do debeline nekje 0,5 cm in iz njega s poljubnimi modelčki za piškote izreži… piškote! 🙂
- Piškotke zlagaj na pekač, prekrit s papirjem za peko.
- Peci jih 8-10 minut.
Piškotni tek!