Ekspresna čičerikina enolončnica
Skuhana, še preden rečeš “čičerika”
Starošolska kuharija nas posredno uči, da je okusnost enolončnice premo sorazmerna času njenega brbotanja. Sicer to res velja za golaže, raguje, obare in podobne klasike, tale čičerikina enolončnica pa je ekspresna izjema.
V dobre pol urce si lahko zakuhamo aromatično enolončnico, ki nas bo zbrcala na noge in spravila v boljšo voljo.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Sestavine:
1 srednja čebula
4 stroki česna
2 pločevinki paradižnikovih koščkov
2 pločevinki čičerike
1 žlička sladke rdeče paprike
0,5 žličke dimljene paprike
1 lovorjev list
100 g sveže špinače
2 žlici oljčnega olja
1 žlica sojine omake
sol
poper
kis
Postopek
Priprava:
- Čebulo na drobno nasekljamo, česen pa narežemo na tanke lističe.
- V pisker vlijemo dve žlici oljčnega olja in ga pristavimo nad ogenj.
- Na vroče olje stresemo čebulo in jo med mešanjem pražimo, da prične ob robovih rjaveti.
- Dodamo česen in pražimo, dokler ne zadiši.
- V kastrolo stresemo sladko rdečo papriko in dimljeno papriko in pomešamo.
- Še preden se paprika zažge, v lonec stresemo paradižnikove koščke in čičeriko, vključno s tekočino, v kateri plava.
- V obe pločevinki od paradižnika vlijemo malo vode, pomešamo in jo vlijemo v lonec.
- Dodamo še lovorjev list, nato pustimo, da enolončnica pridno brbota 15 minut.
- V pisker stlačimo svežo špinačo.
- Dodamo žlico sojine omake ter sol, poper in kis po okusu
- Pustimo, da se enolončnica kuha še 15 minut, vmes pa nekajkrat pomešamo.
- To je to! V eno roko žlico, v drugo pogačo in brž v napad!
Ta recept je tako enostaven, da je smešno, kosilo pa naravnost božansko! Dimljena paprika jed odlično dopolni.