Dvojna čokoladna torta z malinami
Double trouble
Nemalokrat se zgodi, da se za pozornost tvojih brbončic borijo vse plasti torte. Kadar to delajo vsaka zase, lahko pride do kaosa, ko pa jih združno napadejo, ti ne preostane nič drugega, kot da se vdaš in uživaš v kosu torte.
Tako sladko harmonijo je moč okusiti tudi v tej torti. Drzne temelje predstavlja bogat in nesramno sočen Hershey’s biskvit, nad njim ždi nežna krema s prikrito nastrgano čokolado, na vrhu pa se sonči osvežilen žele iz malin.
Vsak kos te torte je prava dogodivščina!
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Hershey’s biskvit:
200 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
120 g moke
35 g Dr. Oetker kakava za kolače
1 jajce
120 ml mleka
60 ml olja
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
110 ml vrele vode
5 g Dr. Oetker pecilnega praška
5 g Dr. Oetker sode bikarbone
ščepec soli
Krema:
600 ml sladke smetane
180 g bele čokolade
4 listi Dr. Oetker želatine
100 g Dr. Oetker nastrgane čokolade
Malinov žele:
300 g zamrznjenih malin
2 žlici Dr. Oetker Sladkega prahu
3 listi Dr. Oetker želatine
Te količine so namenjene torti s premerom 26 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Hershey’s Biskvit:
- Recept za ta klasični biskvit ne potrebuje sprememb in se ponaša z globoko črno barvo ter bogatim in sočnim okusom.
- V eni posodi zmešaj 200 g sladkorja, vrečko vanilin sladkorja, 120 g moke, 35 g kakava, 5 g pecilnega praška, 5 g sode bikarbone in ščepec soli.
- V drugi posodi zmiksaj eno jajce, 120 ml mleka, 60 ml olja in žličko vanilijeve arome.
- Mokre sestavine električno vmešaj k suhim sestavinam, da dobiš homogeno zmes.
- Zavri vodo in jo primešaj k masi.
- Na pod pekača položi papir za peko, vanj vlij maso in ga zarini v pečico, segreto na 180 ºC.
- Po približno 45-50 minutah živčnega postopanja po kuhinji, je biskvit le nared. V to se dodatno prepričaj še z vbodom zobotrebca.
- Po peki naj se biskvit ohladi.
Krema:
- V kozico zlij 200 ml sladke smetane in nalomi 180 g bele čokolade.
- Med mešanjem ju segrej nad ognjem, da se čokolada povsem stopi.
- V hladni vodi namoči 4 liste želatine. Ko se napoji, jo ožemi in vrzi v vročo čokoladno zmes.
- Mešaj, da se želatina povsem stopi, nato kozico odstavi in jo ohladi do mlačnega.
- Preostalih 400 ml smetane stepi, k njej pa primešaj ohlajeno čokoladno zmes.
- Dodaj 100 g nastrgane čokolade in premešaj.
Tortogradnja:
- Biskvit postavi na kartonasto tortno podlago, okoli njega pa zategni nastavljivi tortni obroč.
- Po notranji strani obroča nanesi acetatno folijo.
- Biskvit dobro namoči z 1dl mleka.
- Na biskvit zlij kremo in jo poravnaj.
- Model s torto postavi v hladilnik, da se krema strdi.
Malinov žele:
- V kozico stresi 300 g zamrznjenih malin in dodaj 2 žlici sladkega prahu.
- Maline segrevaj, dokler se povsem ne zmehčajo, nato jih fino spasiraj.
- V hladni vodi namoči 3 liste želatine in počakaj, da se napojijo.
- Ožemi jih in vrzi v kozico z malinovo osnovo.
- Ko se želatina povsem stopi, kozico odstavi in pusti, da se ohladi do mlačnega.
- Malinovo zmes prelij po vrhu kreme, nato torto postavi nazaj v hladilnik – za vsaj 6 ur, še raje pa čez noč.