Čokoladno-malinova torta

You may also like...

42 Responses

  1. Meta says:

    Pozdravljena,
    izgleda super, pravtako me zanima kje sta dobila to prelepo stojalo za torte?

    Lp

  2. Sabina says:

    S čim bi se dalo nadomestiti oziroma zamenjati sladko smetano in mascarpone? Imamo doma alergika na mleko in mlečne izdelke ter oreščke. Hvala.

    • midva says:

      Pozdravljena Sabina!
      Mascarpone in sladko smetano lahko nadomestiš Z mehkejšim tofujem in sojinim jogurtom, lahko pa uporabiš tudi kokosovo mleko- katerega čez noč pustiš v hladilniku da strdi in uporabiš samo trdi del. Lp, Midva

  3. Karin says:

    Super recept! Kot tudi vsi drugi vajini 😉 Hvala.

  4. Laura says:

    Zivjo,

    Mene pa zanima, ce je normalno da pride biskvit po tem casu pecenja se vedno malo tekoc? Ko sem prvic pekla je bilo tako, pa sem cas krepko podaljsala, da je bilo “peceno”. Zdaj pecem drugic, pa je spet isto. Nevem ali tko mora bit, ali mam pac taksno pecico, da rabi vec casa..?

    Hvala in lp,
    p.s. Vajini recepti so super 😉
    Laura

    • midva says:

      Pozdravljena Laura, si pekla v klasični ali ventilacijski pečici? Najina pečica(na klasični funkciji) v tem času speče biskvit. Biskvit ne sme biti tekoč- njegovo pečenost preveriš z zobotrebcem-če se masa prime na zobotrebec to pomeni, da še ni dovolj pečeno, Ko pa se čisto nič več ne prime na zobotrebec pa je biskvit pečen.

    • Nina says:

      Živjo, tudi jaz imam identičen primer, testo se noče in noče speči, pa imam vklopljeno klasično funkcijo. Po 25 minutah sem ga vzela ven, pa je bil v notranjosti čisto “pacast”.

      • midva says:

        Hmmmm, zanimivo. Bova v bližnji prihodnosti še enkrat spekla tortico in bova še posebje pozorna na čas peke. Drugače pa vedno poskusite z zobotrepcem in pecite toliko časa dalj dokler masa ni več pocasta in se čisto nič več ne prime na zobotrebec. Lp, Midva:)

  5. Špela says:

    Zdravo, mene pa zanima kakšna je višina torte ko je končana? 🙂

  6. Nina says:

    Zivjo, zanima me, ce lahko nadomestim listice zelatine z ustrezno kolicino zelatine v prahu.

  7. Meta says:

    Pozdravljena, ali bi šlo maline zamenjati z borovnicami? Zaradi okusa me zanima če bi pasalo

  8. Iva says:

    Zdravo,

    mene pa zanima, če se krema res strdi brez želatine? 🙂

    Lp,

    Iva

  9. Nastja says:

    Zivjo, rada bi naredila vegansko razlicico te torte.. In me zanima koliko kokosovega mleka naj uporabim in ali naj ga potem zavrem skoraj do vretja in prelijem cez cokolado? In za malinov zele naj uporabim agar agar?
    Hvala za odgovor, lp Nastja

  10. Barbara says:

    Moja krema je bila preveč tekoča. In ne vem če bi se dovolj strdila. Pa sem potem dodala še stepene smetane in želatino. No potem ko sem dala gor Maline pa nisem počakala da se je krema strdila in je pogledala čez maline. Sicer krema ni bila čisto hladna a vroča tudi ne. 😏 No upam da bo užitna. S Kinder nisem imela težav. No zdaj sta obe v hladilniku.. Upam da jutri bodo ok 🤪

  11. Petra says:

    Hej
    Mene pa zanima ali lahko namesto temne cokolade dam mlecno Milko?

    • midva says:

      Petra,

      temne in mlečne čokolade ne moreš preprosto menjati, ker je krema zaradi temne čokolade bolj čvrsta.
      Če boš menjala, dodaj v kremo kak list ali dva želatine več.

      LP, Midva

  12. Petra says:

    Zdravo!
    Mene pa zanima ali lahko namesto temne čokolade uporabim mlečno čokolado. Se bo isto zgostila krema?
    Hvala

  13. Urska says:

    Koliko kosov lahko dobis iz tega premera? Hvala!

  14. Janja says:

    Pozdravljena. Mene pa zanima, če bi lahko namesto mascarponeja dala kislo smetano :)? hvala vama za odgovor 🙂 lp <3

  15. Nina says:

    Zdravo,
    Mene pa zanima ali lahko želatino v pokrivalu iz malin nadomestim z agar agarjem ter koliko ga je potrebno dati? Ali je postopek priprave v tem primeru enak?

  16. Mateja says:

    Zdravo.
    Meni se krema ni strdila kot bi se morala niti čez noč.Je pa bila tekoča tako da sem jo vlila na biskvit ko sem jo nardila.Zdaj tortica kar lepo izgleda ampak nevem kako bo ko jo bomo rezali.Kaj sem nardila narobe nevem.lp

  17. Ana says:

    Živjo,

    zanima me ali lahko namesto čokolade dam čokolado v prahu in kakšen list želatine? Bi šlo?

    Hvala 🙂

  18. Kristina says:

    Cudovit recept.
    Ne mores zgresir, ce se drzis bavodil.
    Srecno! 2020
    Kristina

  19. Ana says:

    A bi lahko namesto malin uporabila zmrzle borovnice?

  20. Mojca says:

    Živjo, imam vprašanje:

    Koliko mleka je potrebno za navlažitev biskvita?

    Hvala in lep pozdrav,

    Mojca

  21. Karmen says:

    Ali lahko uporabiš kakšna keksa namesto biskvita?Če lahko in katera za čokoladno torto z malinami

  22. Nina says:

    živjo, mene pa zanima, kako bi izgledal recept za biskvit z jajcem (v izogib olju)… a imata podoben recept?
    hvala,NIna

  23. Tamara says:

    Pozdravljeni,

    zanima me ali v primeru agar agarja količina sestavin za malinin žele ostane enak? Koliko bi potrebovali agar agrja v primerjavi s 5 lističi zeletine?
    Hvala za info 🙂

    • midva says:

      Tamara,

      tako je, količine ostanejo enake, kar se pa tiče razmerja v primerjavi z želatino, pa ni enako za vse proizvajalce. Predlagava, da preveriš na embalaži.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.