Čokoladni razpokančki z meto
Eden ni nobeden
Razpokančki, čokolada in meta so že vsak zase težkokategorni, ko pa se združijo, pa nastane prava uspešnica, ki ne pokaže nikakršne milosti do tvojih brbončic. Njihova hrustljava pocukrana skorjica se brez smisla trudi skriti mehko in slastno sredico.
Pozor! Če spadaš med tiste, ki smo sposobni uničiti celo čokolado ali pa vrečko piškotov, ti močno odsvetujeva peko teh razpokančkov.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Sestavine:
2 jajci
200 g jedilne čokolade
60 g masla
80 g sladkorja
210 g moke
1 žlička metine arome
1 žlička pecilnega praška
Postopek
Priprava mase:
- V kozico nalomi 200 g jedilne čokolade in dodaj 80 g masla ter jo pristavi nad nizek ogenj.
- Segrevaj, dokler ne dobiš žametne čokoladne zmesi, nato kozico odstavi, čokolado pa ohladi na sobno temperaturo.
- V posodo ubij jajci in dodaj 80 g sladkorja. Z električnim mešalnikom miksaj nekaj minut, da jajca popenijo.
- K jajcem primešaj čokolado sobne temperature in eno žličko metine arome.
- V ločeni posodi zmešaj 210 g moke in žličko pecilnega praška.
- Moko dodaj k masi in vse skupaj premešaj v gosto zmes, ki jo nato postaviš v hladilnik za vsaj 2 uri.
Oblikovanje in peka:
- Pečico segrej na 180 °C.
- Iz mase odtrgaj košček in ga z dlanmi oblikuj v kroglico. To dobro povaljaj v sladkorju v prahu.
- Kroglice razporedi po pladnju za peko, ki ga prej prekriješ s peki papirjem.
- Razpokančke peci 10 minut pri 180 °C.