Čokoladna torta s pečeno hruško
Hruškine čokoladne skrivalnice
Čokoladna torta je klasika, ki vedno navduši. Že sama po sebi lahko na otožen obraz nariše čokoladno zapacan nasmešek, v družbi drugih okusov te pa še sezuje.
To čokoladno damo sva v jesenskem duhu presenetila s pečenimi hruškami Viljamovkami, ki v nežni kremi čakajo na nič hudega sluteč ugriz.
Ker je v čokoladni torti ta božanska sestavina še posebej v ospredju, je nadvse pomembno, da je res kvalitetna. Midva se čokoladnih tort že nekaj časa lotevava le s čokolado in kakavom BAM, ki pri okusu ne poznata kompromisov.
Ker je BAM čokolada v obliki kapljic, pa je kot nalašč za peko, saj ti ob topljenju ne nagaja.
Če jo želiš poskusiti na lastne brbončice, odklikaj na spletno trgovino Mojačokolada.si, pri nakupu pa ne pozabi na 10 % popust, ki ga lahko koristiš s kuponom MIDVA10!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Biskvit:
100 g moke
100 g sladkorja
25 g BAM grenkega kakava
pol žličke sode bikarbone
pol žličke pecilnega praška
1 jajce
60 g masla
100 g kremnega sira Philadelphia
1 žlička vanilijeve arome
3 žlice vrele vode
Pečene Viljamovke:
4 hruške Viljamovke
2 žlici rjavega sladkorja
1 žlička cimeta
30 g masla
Čokoladna krema:
200 g BAM temne čokolade
2 žlici sladkorja v prahu
6 dl sladke smetane
Čokoladni preliv:
100 g BAM temne čokolade
100 ml sladke smetane
Naštete sestavine so namenjene torti s premerom 24 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
S klikom na sestavino odsurfaš v spletno trgovino Mojačokolada.si.
Postopek
Biskvit:
- Vse suhe sestavine zmešaj v eni posodi, vse mokre – razen vrele vode – pa v drugi.
- Združi vsebini obeh posod in premešaj, povsem na koncu pa primešaj še 3 žlice vrele vode.
- Dno pekača za torte obdaj s papirjem za peko, stene pa premaži z maslom.
- V pekač zlij maso za biskvit.
- Pečico segrej na 180 °C in v njej peci biskvit 15 minut.
Pečene Viljamovke:
- Hruške olupi, razpolovi in izdolbi peščišče.
- Po pekaču razporedi hruškine polovice s prerezano stranjo navzdol.
- Cimet in sladkor zmešaj in to potresi po hruškah.
- Maslo raztopi in ga premaži po hruškah.
- Hruške peci 15 minut pri 180 °C.
- Po peki naj se ohladijo.
Čokoladna krema:
- 500 ml smetane stepi do čvrstega – ko posodo s smetano obrneš na glavo, ta ne sme čmokniti ven.
- Čokoladne kapljice BAM stresi v kozico, pridružita pa naj se tudi sladkor in preostalih 100 ml smetane.
- Kozico pristavi nad nizek ogenj in mešaj, dokler se čokolada popolnoma ne raztopi.
- Odstavi in počakaj, da se čokoladna zmes malce ohladi, nakar jo s spatulo primešaš k smetani.
Tortogradnja:
- Ohlajen biskvit obdaj z nastavljivim tortnim obročem, ki ga po notranji strani obdaš z acetatno folijo. Ta poskrbi za lep in raven rob, lahko pa namesto nje uporabiš trak papirja za peko.
- Biskvit namoči z 8-10 žlicami hruškovega soka.
- Po biskvitu razmaži tretjino kreme in po njej razporedi pečene hruške.
- Prekrij jih s preostalo kremo in jo poravnaj.
- Tortico postavi v hladilnik, da se krema strdi.
Čokoladni preliv:
- BAM Čokoladne kapljice stresi v kozico ter dodaj sladko smetano.
- Nad nizkim ognjem segrevaj in mešaj do homogene čokoladne zmesi.
- Čokoladni preliv zlij na vrh strjene kreme, nato torto vrni v hladilnik.
- Tam naj čaka vsaj 6 ur, še raje pa čez noč.
Ne glede na to, kako močno se potrudiš s skrivanjem pečenih hrušk v to torto, podivjani sladkosnedneži jih bodo hitro izbrskali!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Živijo, pravkar sem se lotila peke. Zanima me samo, če so hruske za okrasitev tudi pečene 😊?
Lp
Živijo, Anja.
Ne, te hruške niso pečene, so le olupljene in premazane z limoninim sokom, da ne porjavijo.
In pa, seveda, oblite s čokolado 🙂
Veselo peko!
Super, najlepša hvala za odgovor 😉.
Približno koliko časa se strjuje krema(sredinska)?
Hvala😍
Odvisno od temperature – približno 1 uro v hladilniku, v zamrzovalniku pa manj.