Čokoladna strjenka z malinami
Nabita s proteini
V te kozarčke mirne vesti poglej pregloboko. Preden pa z žličko pripraskaš do dna, se moraš soočiti z drznimi svežimi malinami, osvežilnim malinovim pirejem in bogato čokoladno strjenko, pripravljeno iz Dr. Oetker pudinga z visoko vsebnostjo beljakovin.
Veselo žličkanje!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 4 kozarčke
Sestavine:
1 vrečka Dr. Oetker proteinskega krem čokoladnega pudinga
300 ml mleka
200 ml sladke smetane
2 žlici Dr. Oetker Sladkega prahu ali Dr. Oetker Sweet zero
100 g temne čokolade
1 žlica ruma (opcijsko)
Malinov pire:
200 g zamrznjenih malin
2 žlici Dr. Oetker Sladkega prahu ali Dr. Oetker Sweet zero
Ostalo:
sveže maline
Postopek
Malinov pire:
- V kozico stresi 200 g zamrznjenih malin in jih zasuj z 2 žlicama Sladkega prahu (ali Sweet zero).
- Maline segrevaj, da se povsem zmehčajo, nato jih spasiraj s paličnim mešalnikom.
Postopek:
- V 100 ml mleka zmešaj vrečko proteinskega čokoladnega pudinga.
- Ostalih 200 ml mleka zlij v kozico, zraven pa dodaj še 200 ml sladke smetane in 2 žlici sladkega prahu (ali Sweet zero).
- Ko mleko zavre, vanj z metlico primešaj pudingovo zmes.
- Mešaj, da se puding zgosti, nato ga odstavi z ognja.
- V še vroč puding nalomi 100 g temne čokolade, po želji pa dodaj tudi žlico ruma.
- Mešaj, da se čokolada povsem stopi v puding.
- Dobljeno zmes vlij v kozarce.
- Takoj zatem na vrh zlij še malinovo osnovo.
- Kozarce postavi v hladilnik za vsaj 2 uri.
- Pred postrežbo na vrh kozarčkov nakupčkaj še sveže maline.