Bučkina solata
Iz goljata naj bo solata
Če je tudi vaš zeleni palec tako zakrnel kot najin, potem tudi vaša greda še najbolj spominja na Kočevski pragozd.
Najine lične bučke se v njem tako hitro preobrazijo v prave pravcate buče, ki jih je potrebno nabrati s karjolo.
Ko se soočamo z bučkami, velikimi kot šnavcer, nam ne preostane drugega, kot da iz njih pripravimo slastno solatko.
Na kratko pokuhane kocke bučk zmešamo s tržaško omako in kisom, da dobimo odlično prilogo tako mesnim kot zelenjavnim jedem.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Sestavine:
1 velika bučka (cca. 500 g olupljene in nakockane)
2 stroka česna
1 šopek peteršilja
olje
kis
sol
Postopek
Priprava:
- Trdo kožo megabučke težko olupimo z lupilcem za krompir – najlažje se lupljenja lotimo tako, da bučko najprej razpolovimo, nato iz polovic z žlico postrgamo semena.
- Vsako polovico počez narežemo na 5 delov, z vsakega pa z nožem odrežemo kožo.
- Meso bučke narežemo na 1 cm debele koščke.
- Stresemo jih v lonec in jih zalijemo z vodo.
- Vodo dobro solimo in zavremo.
- Bučka naj se kuha 5-10 minut, odvisno od njene starosti.
- Za solato potrebujemo dovolj čvrste bučkine kose, zato pazimo, da se nam ta ne razkuha.
- Ko so bučkini koščki kuhani, jih stresemo v cedilo in jih splaknemo pod hladno vodo, da ustavimo kuhanje in jih ohladimo za solatko.
- Ohlajeno bučko stresemo v skledo in dodamo drobno sesekljan česen in peteršilj.
- Solato zabelimo s kisom in oljem ter solimo po okusu.