Baskovski “zažgani” cheesecake
Zažiga od prve do zadnje drobtinice
No, končno ena torta, ki jo lahko mirne volje zažgeš in potem veselo postrežeš. Pravzaprav je srž baskovske cheesecake torte v tem, da jo prepečeš do alarmantne barve.
Nikar ne sodi knjige po platnici, ker se pod osmojeno fasado skriva prava zakladnica ekstremno kremne kreme, o kateri lahko ostale pečene torte le sanjajo.
Če že slučajno kaj zažgeš, naj bo to torta!
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Cheesecake:
630 g kremnega sira
200 g sladkorja
2 vrečki Dr. Oetker vanilin sladkorja
5 jajc
320 ml sladke smetane
12 g moke
6 g Dr. Oetker Gustina
6 g limoninega soka
Malinov preliv:
200 g zamrznjenih malin
2 žlici Dr. Oetker Sladkega prahu
Te količine so namenjene torti s premerom 20 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Zmes:
- V posodi z metlico zmešaj kremni sir, sladkor in vanilin sladkor.
- Jajca vmešaj enega za drugim.
- Primešaj še sladko smetano.
- V zmes presej in vmešaj najprej moko, nato pa še gustin.
- Na koncu primešaj še limonin sok.
Peka:
- Na dno pekača za torte s snemljivim obodom (premer 20 cm) vpni papir za peko.
- Trak peki papirja nanesi tudi po robu pekača – da se papir prilepi, si pomagaj z malo olja
- V pripravljen model vlij kremno zmes in jo pogladi.
- Zažgani cheesecake se peče 25–35 minut pri peklenskih 250 ºC.
- Čeprav se mora tortica zažgati, jo spremljaj, da se ne začne zares smoditi.
- Po peki naj se v pekaču ohladi na sobno temperaturo, nato jo pokrij in postavi v hladilnik za vsaj 6 ur.
Malinov preliv:
- V kozico stresi maline in sladki prah.
- Kuhaj jih, da se razpustijo in zmehčajo, nakar jih fino spasiraš.
Postrežba:
- Odreži kos tortice, čez pa prelij vroč ali hladen preliv.
- To je to, uživaj!