Bananin kruh z ovsenimi kosmiči
Bananinega kruha se največ poje!
Najslajši način, da se znebiš okoli ležečih zrelih banan, je zagotovo, da jih stlačiš v bogat in sočen bananin kruh. Ta se ponaša z zajetnim deležem ovsenih kosmičev, zaradi česar je kruh rahel.
Za takle bananin kruh se splača zanalašč pozabiti na šopek banan.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Bananin kruh:
3 zrele banane
150 g moke
120 g Dr. Oetker Vitalis muesli s čokolado
160 g rjavega sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
1 žlička Dr. Oetker pecilnega praška
1 žlička Dr. Oetker sode bikarbone
1 žlička cimeta
0,5 žličke soli
2 veliki jajci
120 g stopljenega masla
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
Posip:
ovseni kosmiči
Pripomočki:
model za kruh dolžine 25 cm
Postopek
Bananin kruh:
- Tri zrele banane olupi in jih z vilico pretlači na krožniku.
- V posodo stresi 150 g moke, 120 g mueslija in 160 g rjavega sladkorja.
- Dodaj vrečko vanilin sladkorja, žličko pecilnega praška, žličko sode bikarbone, žličko cimeta in pol žličke soli.
- Vse suhe sestavine premešaj.
- Prilij dve razžvrkljani jajci, 120 g stopljenega masla in žličko vanilijeve arome.
- Zmes premešaj, nato jo vlij v model za kruh dolžine 25 cm, v katerega prej vtakneš papir za peko.
- Pogladi jo in poravnaj, po njej pa enakomerno posuj ovsene kosmiče.
- Bananin kruh peci 40 – 50 minut pri 180 ºC.
- Po peki naj se ohladi, nato ga vzemi iz modela.