Arašidova krema s čokolado v kozarčku
Na eks!
Arašidovo maslo se zaradi polnega oreškastega okusa odlično znajde v družbi mnogih živilskih veljakov, kot so sir, jabolka, krekerji, marmelada ali celo zelena.
Najbolj zloglasen duo pa arašidov namaz tvori s čokolado. Da je temu res tako, sva se želela prepričati na svoja usta in sva ju v obliki nežnih krem stlačila v kozarčke.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Arašidova krema:
200 g maskarpone sira
3 žlice Nutrisslim neslanega arašidovega masla
4 žlice sladkorja v prahu
250 ml sladke smetane
Čokoladna krema:
250 ml sladke smetane
3 žlice sladkorja v prahu
120 g temne čokolade s 70% ali več kakava
Preliv:
50 g temne čokolade
pest neslanih arašidov
Postopek
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Čokoladna krema:
- Smetano zavri in jo prelij čez polomljeno temno čokolado in sladkor v prahu.
- Z metlico vse skupaj temeljito premešaj in postavi v hladilnik, kjer se mora dodobra shladiti. Priporočava, da se hladi vsaj 3 ure.
- Premraženo čokoladno kremo premlati z električnim mešalnikom.
Arašidova krema:
- Maskarpone zmešaj z arašidovim maslom in sladkorjem v prahu.
- Sladko smetano preklofaj in jo s spatulo nežno primešaj k zmesi.
- Pograbi kozarček in vanj najprej z dresirno vrečko nabrizgaj arašidovo kremo, nato pa še čokoladno.
Za preliv raztopi temno čokolado in jo prelij čez sladek kozarček. Za konec po vrhu nadrobi nasekljane neslane arašide.
Izkaže se, da sta se arašidovo maslo in čokolada dodobra spajdašila in organizirala neizprosen napad na tvoje brbončice.
Arašidov tek!
Ojla! 😀 Bi lahko tole arašidovo kremo uporabila tudi za v torto npr?
Hvala!!
Nuša,
ojla! Lahko jo uporabiš, a boš morala dodati še kak list ali dva želatine.