Ajdova kaša z gobami in dimljenim oljem
Zakajene gobe
Priporočljivo je, da svoje brbončice redno dražimo z raznolikimi okusi, vsake toliko pa zasede, da si damo pošteno aromatičnega duška.
Med take jedi spada tale zgodnjejesenska ajdova kaša z zvitimi lisičkami in tolažilnimi jurčki, v kateri pravi kraval okusov zganja dimljeno oljčno olje.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine za 4 osebe:
200 g ajdove kaše Vila Natura
200 g lisičk
20 g suhih jurčkov
1 manjša čebula
250 ml sladke smetane
dimljeno oljčno olje Jesenko
timijan
peteršilj
sol
poper
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
- Ajdovo kašo skuhaj po navodilih z embalaže.
- Suhe jurčke namoči, dokler se ne napojijo (približno 15 minut), nato jih nareži. Prav tako nareži simpatične lisičke.
- Čebulo na drobno nasekljaj in popraži na treh žlicah dimljenega oljčnega olja. K njej vrzi narezane gobice in jih praži, da se zmehčajo.
- Vlij sladko smetano in ob občasnem mešanju kuhaj približno 3 minute.
- Dobljeno jesensko omako posoli in popopraj, vanjo dodaj par ščepcev timijana in peteršilja ter stresi kuhano in odcejeno ajdovo kašo.
- Vse skupaj dobro premešaj, da se združi v imenitno jed, ki jo postrežeš v globokih krožnikih.
Pred postrežbo kupček kaše še navihano pokapljaj z dimljenim oljem.
Aromatičen tek!