Pavlova rulada z malinami
Pavle ve, kako se stvari streže – s cheesecake kremo!
S tem zrolanim hlodom uprizoriš pravo dogodivščino v ustih – pavlova rulada je sočna, hrustljava, bogata in kremna, predvsem pa za vse prste polizat (razen tistih na nogah).
Eni hvalijo hrustljave mandlje in slasten biskvit, drugi bogato cheesecake kremo z malinami, a se vsi strinjajo, da gre za pravo poslastico, ki nikogar ne pusti ravnodušnega.



Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Biskvit:
180 g beljakov (približno 5 jajc)
240 g sladkorja (najbolje se odreže drobnozrnat)
1 žlica limoninega soka
1/4 žličke soli
2 žlici Dr. Oetker Gustina
50 g Dr. Oetker mandljevih lističev
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
Krema:
100 g kremnega sira
150 g sladke smetane
2–3 žlice Dr. Oetker Sladkega prahu
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
250 g svežih malin
Dekor:
sveže maline
stepena smetana
Postopek
Biskvit:
- Beljake prični stepati.
- Ko se začnejo peniti, primešaj limonin sok in sol.
- Med stepanjem postopoma dodajaj sladkor, dokler se ta ne stopi in dobiš svetlečo meringo, kar lahko traja tudi do 15 minut.
- V meringo električno vmešaj vanilijevo aromo in gustin.
- Na pladenj za peko položi list papirja za peko, ki ga nanj pritrdiš z malo meringe – pomembno je, da se list ne premika.
- Meringo enakomerno razporedi po pripravljenem pekaču in enakomerno posuj z mandljevimi lističi.
- Biskvit peci 25–30 minut pri 150 ºC.
- Po peki na biskvit položi list peki papirja, nato vse skupaj zvrni in odlušči prvi list peki papirja ter pusti, da se biskvit shladi.
Krema:
- Kremni sir zmešaj s sladkim prahom in vanilijevo pasto.
- Sladko smetano stepi in jo s spatulo vmešaj v kremo.
Oblikovanje:
- Biskvit premaži s kremo, po njej pa razporedi maline.
- Vse skupaj zvij v rulado tako, da mandljevi lističi gledajo navzven.
- Rulado postavi v hladilnik za 2–4 ure, a priporočava, da jo postrežeš najkasneje po 6 urah
- Pred postrežbo jo okrasi z nabrizgano stepeno smetano in svežimi malinami.











