Posmrekan brownie

Korak za korakom proti božiču, še 23 dni

 

Mmmm, le kaj je bolje od žlahtno čokoladnega biskvitka, ki je izjemnega in močnega okusa, povrhu pa še iskrivega izgleda?

Po najino, praktično nič.

Brownies-10

Za brownije:
180 g masla
180 g temne čokolade
80 g pšenične bele moke
40 g kakava v prahu
50 g bele čokolade
50 g mlečne čokolade
3 konkretna jajca
270 g kvalitetnega temnega sladkorja (npr. dark muscovado)

Za okrasitev:
bela čokolada
zeleno barvilo v tubi
M&Ms bomboni
sladkorni biserčki
praznične sladkorne paličice

Zmešaj moko in kakav in ju s pomočjo cedila presej v posodo. Maslo in temna čokolada se imata rada, zato ju daj v romantično kopel nad soparo. Ko postaneta nerazdružljiva, ju odstavi, da se malce ohladita.

V skledi prični tepsti jajca, posuta s polovico sladkorja. Daj si duška in jih mlati, dokler ne popenijo. Hitro jih pomiri z drugo polovico sladkorja in mešaj do rahle kreme.

V jajčno kremo stresi kakavovo-mokasto mešanico in s spatulo mešaj pretežno nežno do homogene zmesi. Na vrsto pride cel čokoladni spekter: najprej topljena temna čokolada in nato na mini koščke nasekljani bela in mlečna čokolada.

Dobljeno zmes vlij v pekač, obdan s papirjem za peko. Pekač vrzi v pečico, ogreto na 200 stopinj in 20-25 minut živčno postopaj okoli zaradi omamnih vonjav.
Ko ne zdržiš več, vzemi brownie kvader iz pečice in ga pusti, da se popolnoma ohladi.

Brownies-1

Z ostrim nožem ga razreži na trikotnike.

Brownies-3

Stopi belo čokolado in dodaj zeleno barvilo. Z dobljenim na trikotnike nariši krošnje.

Brownies-4

Čas je, da brownie jelko okrasiš. Najprej z bomboni M&M…

Brownies-6

…, nato s sladkornimi biserčki …

Brownies-7

… in na koncu še z vbodom četrtine sladkorne paličice.

Brownies-8

Edino, kar te še čaka, je seveda izdelava božičnega aranžmaja.

Brownies-12

Priporočava, da brownie pogreješ, preden ga pomlatiš.

Brownies-13

Dober tek!

15 comments

  1. Tina says:

    Čeprou me kuhanje in peka nista nikoli veselila, z največjim veseljem prebiram vajine recepte.. cedijo se mi sline in pošteno sta me nasmejala =) me prou zanima s čim nas bosta presenetila 25.12. =)

  2. Maša says:

    njamska, tole bo pa treba narest…zgleda ful dobr 😉 btw, super sta se spomnila, upam, da bo še velik dobrih receptov 🙂

    • midva says:

      Zdravo, Urška.

      Verjetno problem tiči v peki. Uporabljate navadno ali ventilacijsko pečico? Koliko časa ste pecivo pekli?
      Sveži browniji so mehki, ohlajeni pa postanejo malo drobljivi (a ne pretrdi).
      Poskusite jih pogreti v mikrovalovni pečici.

Leave a Reply