Posmrekan brownie
Korak za korakom proti božiču, še 23 dni
Mmmm, le kaj je bolje od žlahtno čokoladnega biskvitka, ki je izjemnega in močnega okusa, povrhu pa še iskrivega izgleda?
Po najino, praktično nič.
Za brownije:
180 g masla
180 g temne čokolade
80 g pšenične bele moke
40 g kakava v prahu
50 g bele čokolade
50 g mlečne čokolade
3 konkretna jajca
270 g kvalitetnega temnega sladkorja (npr. dark muscovado)
Za okrasitev:
bela čokolada
zeleno barvilo v tubi
M&Ms bomboni
sladkorni biserčki
praznične sladkorne paličice
Zmešaj moko in kakav in ju s pomočjo cedila presej v posodo. Maslo in temna čokolada se imata rada, zato ju daj v romantično kopel nad soparo. Ko postaneta nerazdružljiva, ju odstavi, da se malce ohladita.
V skledi prični tepsti jajca, posuta s polovico sladkorja. Daj si duška in jih mlati, dokler ne popenijo. Hitro jih pomiri z drugo polovico sladkorja in mešaj do rahle kreme.
V jajčno kremo stresi kakavovo-mokasto mešanico in s spatulo mešaj pretežno nežno do homogene zmesi. Na vrsto pride cel čokoladni spekter: najprej topljena temna čokolada in nato na mini koščke nasekljani bela in mlečna čokolada.
Dobljeno zmes vlij v pekač, obdan s papirjem za peko. Pekač vrzi v pečico, ogreto na 200 stopinj in 20-25 minut živčno postopaj okoli zaradi omamnih vonjav.
Ko ne zdržiš več, vzemi brownie kvader iz pečice in ga pusti, da se popolnoma ohladi.
Z ostrim nožem ga razreži na trikotnike.
Stopi belo čokolado in dodaj zeleno barvilo. Z dobljenim na trikotnike nariši krošnje.
Čas je, da brownie jelko okrasiš. Najprej z bomboni M&M…
…, nato s sladkornimi biserčki …
… in na koncu še z vbodom četrtine sladkorne paličice.
Edino, kar te še čaka, je seveda izdelava božičnega aranžmaja.
Priporočava, da brownie pogreješ, preden ga pomlatiš.
Dober tek!
Uaaauuu kok kjut!!
Lahko naslednji teden to uporabim za tutorial torek na maminimazi? 🙂 seveda z linki do bloga
Seveda:)
Čeprou me kuhanje in peka nista nikoli veselila, z največjim veseljem prebiram vajine recepte.. cedijo se mi sline in pošteno sta me nasmejala =) me prou zanima s čim nas bosta presenetila 25.12. =)
hehe pusti se presenetiti 😛
BTW najbolj izvirno in zabavno napisani recepti ever 🙂
To leto bo pa slasten predbozicni cas. Blagor preskusevalcem:)
Uuuu kako lepo zgleda! Okus pa se boljsi 🙂
super ideje!
njamska, tole bo pa treba narest…zgleda ful dobr 😉 btw, super sta se spomnila, upam, da bo še velik dobrih receptov 🙂
Super recepti, simaptični na polno. Nekaj tako preprostega in super predstavljenega. Bravo vi2 😉
Zdravo,
danes spekla pecivo po tem receptu in je zelo trd. Mi znate povedati, zakaj?
Hvala in lp.
Urška Hutar
Zdravo, Urška.
Verjetno problem tiči v peki. Uporabljate navadno ali ventilacijsko pečico? Koliko časa ste pecivo pekli?
Sveži browniji so mehki, ohlajeni pa postanejo malo drobljivi (a ne pretrdi).
Poskusite jih pogreti v mikrovalovni pečici.
S čem bi lahko nadomestila sladkorne palčke?:).
Zdravo Janja!
Palčke laho nadomestiš z pisanimi slamicami. Lp, Midva 🙂
Živjo!
Kkašna je pa velikost pekača?
Alja,
približno 15×25 cm.