Žitne rezine
Vitalni zajtrk, tudi na poti
Poleg ptičkov, rožic in toplih dni je žal tudi sezonska utrujenost znanilka pomladi. Da se ne vlačiš cel dan naokoli kot žalosten zombi, je zaokrožen zajtrk nadvse pomemben.
Midva sva v ta namen razvila odlično orožje – priročne, enostavne in okusne energijske ploščice z ovsenimi kosmiči, oreščki in vrhunskimi začimbami Kotányi 🙂 Z njimi imaš lahko popoln zajtrk tudi na poti!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
250 g ovsenih kosmičev
100 g lešnikov
70 g brusnic
70 g nasekljanih mandljev
1 žlička mletega cimeta Kotányi
0,5 žličke mletega ingverja Kotányi
120 g medu
60 g kokosove maščobe
Recept je nastal v sodelovanju s Kotányi.
Postopek
- Lešnike stresi v ponev in jih na srednje-visokem ognju mešaj in stresaj, da se njihov tanek ovoj sleče. Stresi jih med prepognjeno kuhinjsko krpo ter drgni in mencaj, da jih do konca slečeš.
- Sveže pražene lešnike zdaj na grobo nasekljaj.
- Ovsene kosmiče vrzi v pekač, jih narahlo pošpricaj z oljem in za 15 minut zabaši v pečico, segreto na okroglih 200 °C. Vmes jih dvakrat premešaj.
- Popečene ovsene kosmiče zmešaj z nasekljanimi lešniki, brusnicami, mandlji, ingverjem ter cimetom.
- V kozici segrej ter premešaj med in kokosovo maščobo, nato pa prelij čez naštete sestavine.
- Vse skupaj zmešaj in pritisni ob dno pekača, prekritega s papirjem za peko.
- Pekač pospravi v hladilnik, kjer naj čaka, dokler se zmes v njemu ne strdi.
Sedaj moraš energijsko plato le še narezati na priročne energijske ploščice, ki ti bodo še cel teden služile kot imeniten zajtrk.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!