Vroča čokolada z marcipanom
Mmmmmmmm!
Vroča čokolada je izjemen napoj, ki poteši še tako sladkosnede in ogreje še tako premražene. A je lahko še lepše, kot se stlačiti v najljubši fotelj, v eno roko vzeti knjigo, v drugo pa vročo čokolado? Ja, je! Če v vročo čokolado podtakneš še marcipan.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 2 osebi
Sestavine:
3 vrečke Dr. Oetker Ciobar vroče čokolade
500 ml mleka
50 g Dr. Oetker marcipana
Postopek
Priprava:
- Vsebino treh vrečk Ciobar vroče čokolade stresi v kozico in jo pristavi nad ogenj.
- Postopoma dodajaj 500 ml mleka in mešaj z metlico, da dobiš gladko zmes.
- Vročo čokolado zavri, nato jo neprenehoma mešaj in kuhaj še 30-60 sekund.
- Kozico odstavi, vanjo pa nameči 50 g marcipana, narezanega na kocke.
- Ko se marcipan stopi, vročo čokolado natoči v dva kozarca ali skodelici.
- Po vrhu nabrizgaj stepeno smetano in potresi kakav v prahu.