Tunina lazanja po mehiško
Kdo bi si mislil, da sta tuna in lazanja tako popoln par?
Le kaj storiti, ko ti želodec kruli za sočno lazanjo, srce pa bije za slastno tuno z zelenjavo Delamaris Tuna Mexicana? Ni druge, kot da skleneš okusen kompromis in si spečeš bogato in hrustljavo zapečeno lazanjo, ki se ponaša z drznim in pikantno mehiškim okusom po tuni.
Zaradi hitre in enostavne priprave je ta lazanja kot nalašč za kosilo ali večerjo v delovnem tednu.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Bešamel:
700 ml mleka
50 g moke
50 g masla
sol
poper
muškatni orešček
Tunin nadev:
4 x Delamaris Tuna Mexicana
250 g paradižnikovih koščkov
100 g kuhane koruze
100 g rdečega fižola
sol
poper
Lazanja:
12 listov za lazanjo
200 g gaude
60 g trdega sira
Naročnik recepta je Delamaris.
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Postopek
Bešamel:
- V kozici raztopimo maslo in na njemu popražimo moko.
- Zalijemo z mlekom in z metlico dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.
- V kozico stresemo sol, poper in muškatni orešček.
- Bešamel mešamo z metlico toliko časa, dokler ne postane gost.
Tunin nadev:
- Izvrstno in rahlo pikantno tuno z zelenjavo Tuna Mexicana izpod rok ribjih mojstrov Delamaris čmoknemo v posodo.
- Dodamo odcejeno kuhano koruzo, rdeč fižol in paradižnikove koščke.
- Solimo in popramo po okusu.
Lazanja:
- Za temelje te slastne tunine lazanje dno pekača najprej premažemo s plastjo bešamela.
- Na bešamel položimo tri liste za lazanje.
- Naslednja plast je iz tuninega nadeva, ki mu sledi ribana gauda.
- Gradnjo nadaljujemo z listi za lazanjo, bešamelom, tuninim nadevom in sirom.
- Zadnja faza gradnje sestoji iz listov za lazanjo, bešamela, ribane gaude in obilice ribanega trdega sira.
- Lazanjo pečemo 40 minut pri 200 °C.
Midva sva si že nabrala zaloge konzerv Delamaris, saj bo ta preprosta lazanja od zdaj naprej nenehno na najinem sporedu 🙂
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Tole zgleda pa hama, njama, njama 😛 . Poizkusimo ob priliki. Kaj bi lahko dala poleg namesto fižola? Nisem ravno njegov ljubitelj 🙁 . Hvala za recept.
Naredila že drugič. Ker tole je tudi otrok in da ni preveč pekoče, dam le eno tuno z mehiškim okusom in dodam 160 g tune in je prav tako odlično. Bešamel odlično uspe tudi z mletimi ovsenimi kosmiči.
Odlično, Bojana, lepo slišati 🙂