Tunin namaz
Primaži si eno krepko tuno
Počasi se nadte zgrinja val spomladanske utrujenosti. Kljub konkretni lenobi, ki te poprime v tem času, je želja po kvalitetnih jedeh še vedno ogromna.
Tale okusen tunin namaz je izvrstna rešitev, ko sta lenoba in lakota na kritično visokem nivoju, časa je pa izredno malo.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Namaži si:
2 konzervi tune Delamaris Mediterana
60 g masla
100 g sirnega namaza
sol
drobnjak
V izdelavo namaza se nikar ne podajaj brez podlage za njih! Predlagava mehek kruh, odlično pa se odrežejo tudi krekerji ali popečen toast.
Vse naštete sestavine razen drobnjaka vrzi v sekljalnik in jih zmiksaj v fino paštetko. Čeprav bi se v tem namazu dobro znašla običajna tuna, predlagava, da vanj stlačiš Mediterana tuno iz Delamarisa, saj vsebuje zelenjavo, ki obogati okus.
Dobljen tunin namaz vrzi na kruh, čez pa potresi nasekljan drobnjak.
To je to – nič komplikacij, pa tako dober prigrizek!
Tunin tek!