Torta Kinder čokolada
Nova klasika
Že nekaj časa naju ob vsakem obisku trgovine s polic nepremično gleda nasmejan fante na Kinder čokoladi. Ker sva imela njegovih pomenljivih pogledov počasi zadosti, sva ga pograbila in povabila domov na sublimno torto, ki na kolena vrže vsakega, ki mu je vsaj malo mar za čokolado.
Skupaj smo v tole simpatično tortico stlačili dve kremi, polni Kinder čokolade, vmes pa se je vrinila še nežna mlečna krema. Dno straži sočen čokoladen biskvit, pokrivalo pa pripada glazuri, ki se prav tako bohoti s Kinder čokolado.
Ob takem podvigu želiva ob sebi imeti še zanesljivega kuharskega pajdaša, zato sva uporabila odlično indukcijsko kuhalno ploščo Bosch Serije 8, za katero je natančno topljenje čokolade mala malica.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Biskvit:
40 g moke
3 jajca
70 g jedilne čokolade
40 g masla sobne temperature
70 g sladkorja
0,5 žlice kakava v prahu
⅔ vrečke pecilnega praška
3 žlice vroče vode
Krema s Kinder čokolado:
150 g Kinder čokolade
250 g mascarpone sirčka
Mlečna krema:
500 ml sladke smetane
200 ml mleka
1 vrečka želatine v prahu (10 g)
4 žlice sladkorja v prahu
Še druga krema s Kinder čokolado:
150 g Kinder čokolade
250 g mascarpone sirčka
Glazura:
150 g Kinder čokolade
60 ml sladke smetane
Naštete sestavine so namenjene torti s premerom 24 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Biskvit:
V posodo vrzi sladkor in maslo sobne temperature. Z električnim mešalnikom ju kremasto stepi.
Zagrabi jajca in jih enega za drugim ubij in vmešaj k maslu. Dodaj kakav in moko, v katero je vmešan pecilni prašek.
Čokolado stopi, jo malce ohladi, nato pa primešaj k ostalim sestavinam. K masi vmešaj še 3 žlice vrele vode, nato pa jo zlij na pekač, obdan s papirjem za peko.
Pečico navij na točno 180 ºC, nato pa vanjo za 20-25 minut zatlači pekač.
Prva krema s Kinder čokolado:
Pred seboj imaš cel kup Kinder čokolade, zato se najprej loti njenega topljenja. Midva tako delikatno delo zaupljivo prepustiva odlični indukcijski kuhalni plošči Bosch Serije 8 (PXE675DE4E), ki na stopnji 1 čokolado raztopi kot za stavo. Če si ne lastiš Boscheve genialne plošče, lahko čokolado ob strogem nadzoru raztopiš nad nizkim ognjem.
Popolnoma raztopljeno čokolado primešaj k mascarpone sirčku
Okoli biskvita zategni obroč za torte, ki ga po notranji strani obdaš z acetatno folijo. Namoči ga z mlekom in nanj nanesi kremo, nadebudno torto pa nato postavi v hladilnik.
Mlečna krema:
Mleto želatino namoči v treh žlicah mleka. Ko nabrekne, jo vrzi v vročo mešanico mleka in sladkorja. Nad nizkim ognjem mešaj, da se želatina popolnoma raztopi.
Pusti, da se mlečna mešanica malce ohladi, medtem pa se spravi na sladko smetano in jo premlati do čvrstega. K njej nato nežno primešaj mlačno do hladno mlečno zmes (ne sme še želirati).
Dobljeno mlečno kremo nanesi na prvo Kinder kremo, nato pa torto zopet postavi na hladno.
Druga krema s Kinder čokolado:
Do pikice natančno ponovi postopek priprave prve kreme s Kinder čokolado in jo nanesi na mlečno plast torte.
Glazura:
Ker ta torta še zdaleč ne vsebuje dovolj Kinder čokolade, jo vtakni še v glazuro. Smetano segrej do vretja in jo prelij čez nalomljeno Kinder čokolado. Mešaj do homogene zmesi, ki jo potem enakomerno naneseš na vrh torte.
Midva sva torto okrasila s kupčki mascarponeja, v katere sva zataknila mini Kinder čokoladice.
Žal mora tortica zdaj v hladilniku počivati vsaj 6 ur, še bolje pa je, če počaka do prihodnjega jutra. Predlagava, da pred hladilnikom organiziraš stražo.
Ko je torta nared, se nikar ne matraj več – odreži si kos ali dva in poklepetaj z dečkom s Kinder čokolade.
Kinder tek!
Pozdravljena!
Rada prebiram vajine recepte in so mi zelo vščeč.Hvala. Pri kinder torti piše, da daš želatino v vroče mleko, ali alhko daš želatino v vročo tekočino.
Koko z totopretvornikom preračunam sestavine iz okroglega modela v kvadratni model npr. ogrogli model 24, kvadartni 28 x28 cm. Hvala.
Lep pozdrav.
Slavica, hvala za pohvalo! Želatino lahko raztopiš v vsaki vroči tekočini.
Tortopretvornik pa sestavine pretvarja zaenkrat le med tortami enake oblike.
Pozdravljena.
Zanima me, zakaj se mi glazura ni hotela strditi, tudi po tem, ko sem jo dala v zmrzovalnik. Ko sem dala tortico na sobno temperaturo, je ob straneh začela teči dol.
Hvala za odgovor.
Lp
Anita
Anita, to se ne bi smelo zgoditi, še posebej po zamrzovalniku. Poskusi ponovno, mogoče z manj smetane tokrat.
Hojla,
zanima me, ali sta kdaj delala kakšno torto brez mlečnih stvari? Bolj natančno me zanima s kakšno riževo, kokosovo ali drugo podobno smetano za stepanje? Rada bi poskusila, ampak ne vem kako bi vse skupaj izpadlo… ali se takšna smetana enako stepe kot navadna mlečna sladka smetana?
In pa, ali obstaja kakšno nemlečno nadomestilo za maskarpone? 🙂
Hvala za odgovor
Lp, Urška
Pozdravljeni!
Za svoj rojstni dan nameravam speči tole tortico. Vaših tort sem spekla že kar nekaj in bila nad vsako navdušena tako sama kot tudi ostali 🙂 Zanima me samo nekaj. Ko spečem in ohladim biskvit ter ga ponovno vstavim v pekač, v katerem potem nadaljujem s pripravo torte, se biskvit vedno nekoliko skrči in potem mi prva krema steče čez biskvit ob straneh – kako lahko preprečim to situacijo?
Najlepša hvala za odg. že vnaprej in lep pozdrav,
Vanessa
Vanessa..jaz dam najprej okoli biskvita tršo folijo (ali pa tršo
plastično mapo sem dala na pol)prilimam s selotejpom da se čisto prileže torti potem pa dam čez vse skupaj še obroč od torte in pride super.
Živjo!
Zanima me s kolikšno količino mleka namočita biskvit?
Hvala vama 🙂
Živijo, biskvit namočiva čisto po občutku, odvisno od biskvita. Pri tem biskvitu sva uporabila nekje 6-7 žlic mleka.
Mene zanima prvo kremo das gor na biskvit dasv hladinik in gres takoj pripravljat druge kreme vzames iz hladilnika in ze das drugo kremo
Nataša,
tako je, lahko pa si vmes vzameš več časa – prejšnja krema se mora strditi.
Postopek strjevanja lahko pospešiš, če daš torto vmes v zamrzovalnik.
Živjo, mene pa zanima katero sladko smetano imata v mlečni kremi?
Hvala 🙂
Zdravo Sara! Iz Ljubljanskih mlekaren Mu, svežo sladko smetano.
Torta je krasna… Zdele se mučim z njo… Natančno… Delam prvo kremo z moskarponejem….
Zakaj hudiča se mi je moscapone sesiril ko sem dala use skup? 🤔
Danjela pozdravljena, mogoče je bila še prevroča čokolada…
Zdravo.
Delala dem tole torto in se mimela probleme z mlečno kremo, saj se mi ni strdila. Delala pa sem natančno po receptu in nevem zakaj se mi je to zgodilo.
Lp
Tia,
običajno je v takih primerih težava v želatini – morda je bila premalo segreta/stopljena?
Odlična torta. 🙂
zdravo mene pa zanima v omenjeni kinder kremi ni želatine? pa je vseeno kompaktno skupaj?
Krema s Kinder čokolado:
150 g Kinder čokolade
250 g mascarpone sirčka
Maja tako je, je kompaktna saj ji čokolada daje trdnost.
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, katero velikost pekača sta uporabila za te količine?
Anja pozdravljena!
Piše v receptu, premer 24:)
Pozdravljeni😀 danes delala torto cisto po receptu in vizualno niti najmanj taka kot na sliki.. lahko bi napisala da je slika simbolicna kajti testa je bilo najmanj 2x vec kot na sliki medtem ko mlecne kreme pol manj.. prav tako se cokoladna glazura ni strdila niti v skrinji.. drugace za pojest dobro ampak lahko bi objavili vase slike
Pozdravljeni, škoda, da vam torta ni uspela. Vse fotografije na najinem blogu so najine, jedi na njih pa so pripravljene po priloženem receptu. Če niste spreminjala količine sestavin botem, bi moralo biti to to.
Meni samo krema ni uspela ista biskvit sem oa obrezala pa je
Zivjo vidva, tale recept je super, zaenkrat mi je vse ratalo, torta je v hladilniku, komej cakam jutr(moj otrok ima roj. Dan), da vidim ce bo tudi tako lepa, ne samo dobra😁 👌👍👍
Zanima me, kateri mascarpone sircek sta uporabila? 🙂
Živijo,
odlično se bo obnesel praktično vsak maskarpone, ki se ga da kupiti v naših trgovinah 🙂
LP, MIdva
Pozdravljena. Danes sem spacala tole krasotico skupaj. Če bo primerna za goste, pa bomo videli jutri:) me pa zanima, ali v dekoracijo na vrhu torte, se pravi mascarpone vmešata kakšen kremfix, da imajo kupčki tako lepo obliko? hvala in lep pozdrav, Nuša
Nuša,
mascarpone zaradi svoje gostote lepo drži obliko. Po želji se mu lahko za okus doda malo sladkorja v prahu 😉
LP, Midva
Pozdravljena! Torta uspela in požela stoječe ovacije:)) hvala za recept! Res je superb!
Pozdravljena,
pa nisi dala nič kremfix in so se obdržali ti kupčki na vrhu?
Ana, prav nič – mascarpone je dovolj čvrst.
Mene pa zanima kakšen mascarpone uporabiš ?
Živijo,
katerikoli maskarpone iz naših trgovin bo super.
Živjo.
Jaz pa imam eno čisto “blond” vprašanje. Namreč že velikokrat sem delala tortice po vajinih receptih, moram rečt vse so uspele. Me pa zanima, kako hudirja naj torto prestavim na lepši pladenj? A to naredita že takrat ko se torta trdi v hladilniku ali kasneje… ker jaz se je potem, ko enkrat soji skupaj ne upam premaknit SPLOH 🙂 🙂
Hojla,
Torto vedno sestavljava na kartonski tortni podlagi. Tako jo lahko brez težav prestavljaš sem ter tja 😉
LP, MIdva
Pozdravljeni,
mene pa zanima, če dam lahko na obod torte čokoladno čipko – oz vzorček iz čokolade, ki je nabrizgan na peki papir in se potem strdi? Kdaj dam to gor – preden gre v hladilnik za 6 ur?
Živijo,
čipka je super ideja, midva bi jo na torto poveznila po temu, ko pride iz hladilnika.
Ko daš torto v hladilnik, daj zraven še peki papir s čipko in ju pred postrežbo postavi vkup.
LP, Midva.
Pozdravljena! 🙂 Recept je zares odličen, torta je bila slastna! Zanima pa me, kje se da kupiti acetatno folijo?
Živijo,
acetatno folijo lahko kupiš v specializiranih pekovskih trgovinah, kot je Peki.
Lp, Midva 🙂
Pozdravljena,
super recepte imata in zelo rada jih preizkušam. Pri tokratni tortici bi imela vprašanje glede želatine. A bi bilo kaj narobe, če bi želatino v prahu nadomestila z lističi želatine? Sem jih namreč veliko bolj vajena kot prahu oz. drobljene želatine. Hvala za odgovor in veliko sladkih objav še naprej 🙂
Damchy,
pri obeh želatinah gre za isto stvar – namoči 10 g želatine v lističih, jo ožemi in raztopi.
Lp, Midva :)https://midvakuhava.si/wp-admin/edit-comments.php?ip-geo-block-auth-nonce=26c11e356d#comments-form
Pozdravljeni, ravno delam torto, pa me zanima zakaj mi ne uspe narediti mlecne kreme? Uporabila sem sicer želatino v lističih (6 lističov), ki sem jih namočila v mrzlem mleku, potem pa raztopila na majhnem ognju v preostalem mleku. Porabila sem točno 200mL mleka, pa vendar je krema takšna kašasta in tekoča. Sedaj sem jo postavila v hladilnik, morda pa se le strdi 🙂
Zahvaljujem se za odgovor 🙂
Dorothy,
glede na opisano stanje kreme meniva, da potem ni uspela.
Če uporabljaš želatino v lističih, jih moraš najprej namočiti v kozarcu hladne vode in jih nato ožeti, ko nabreknejo.
Potem želatino raztopiš v mleku nad nizkim ognjem.
LP,
Midva
Hej,
kako dolgo morajo biti posamezne plasti v hladilniku, preden lahko nanesemo naslednjo?
Hvala in lp.
Eva,
to je predvsem odvisno od temperature v hladilniku. Prevsem je pomembno, da je plast dovolj strjena, da je nova krema ne spremeni. Postopek lahko pospešiš z hlajenjem v zamrzovalniku (pozimi tudi zunaj).
LP, MIdva
Živijo. Zanima me samo približno kako dolgo je med posameznimi kremami v hladilniku? Pol ure ali vec? Hvala 😊
Sara,
tako je, približno dobre pol ure je torta vmes v hladilniku.
Pozdravljena!
Ali se na torto lahko nanese jedilno hostijo in eno figurico? Bo torta zdržala?
Hvala in lp. Katja
Katja,
torta pride kar čvrsta, tako da bi brez težav zdržala hostijo in figurico.
LP, Midva
Ali uporabljate navadno sladko smetano al za stepanje? Lp, hvala za odgovor
Marko,
običajno uporabljava smetano za stepanje, se pa posluživa tudi navadne.
Lp, midva
za kremo je smetana za stepanje in stepena?kaj pa za glazuro,tudi smetana za stepanje?hvala za odgovor
Andrej,
ja, za glazuro je tudi lahko smetana za stepanje.
Super recept. Zelo dobra torta in zelo enostavno za napravit…sploh za mene ker sem prvič delala torto😉
Pozdravljeni,za koliko bi morala povečati količino za pravokotni pekač 37×24,namenjen pečennu kremšnit?
Hvala
Pozdravljena,
količine pomnoži s faktorjem 2,8 🙂
LP, Midva
Hvala
Zdravo, tortica je supr dobra ampak mi zal koncna plast ne in ne uspe. Vsakic se mi glazura razlije in nevem zakaj ( delam tocno po receptu) :/.
Ali se lahko pri mlecni kremi uporabi zelatino v listicah
Maja,
lahko – uporabi 6 lističev.
Torto sem delala točno po receptu…okus odličen, kreme niso kompaktne, glezura čista polomija
Razočarana sem!!!
Pozdravljena, zanima me ali bi bila torta ok tudi ce bi jo naredila v pekacu 28cm? Verjetno bj bila samo nizja..vedno mi testo tudi skupi zleze ko je peceno, tako da ga zgornja plast prekrije (nimam nastavljivega obroca), imata kaksen nasvet? Hvala
Urša,
razen nastavljivega obroča nimava rešitve za primere, ko se biskvit skrči. Morda manjši pekač, v katerega prestaviš biskvit?
S premerom 28 cm bi bila torta kar pošteno nižja. Uporabi najin tortopretvornik za izračun količin za željen premer.
Ursa, tudi jaz sem imela vedno ta problem. Potem sem pa našla tale link https://www.youtube.com/watch?v=MNuAMoMgq70 in od takrat uporabljam alu folijo, ki jo ovijem okoli pekača. Tako se mi biskvit ob hlajenju nič več ne skrči.
V kolikem casu naj bi se mlecna masa vsaj malo strdila oz. Po kolikem casu bi lahko nanjo premazala naslednjo kinder kremo…saj se bojim da se bosta zmesali skupaj.
Živijo,
odvisno od temperature, pri kateri hladiš kremo. Midva za najboljše in najhitrejše rezultate uporabiva kar zamrzovalni predal. Če je krema dovolj strjena, lahko nežno poskusiš s prstom.
Zdravo.
Vajine torte so mi super, prekopirala sem jih ze kar nekaj in nikoli nisem imela kaksnih tezav. 😉 imam pa samo vprasanje za tele kupčke iz maskarpone sirčka. Ali je maskarpone potrebno najprej malo zmesati z mikserjem ali ga lahko dam kar direktno v dozirno vrečko in na delo? Hvala. Lp
Helena,
mascarpone samo na hitro zmiksaš, da postane bolj zračen, po želji pa lahko dodaš malo sladkorja v prahu. Potem ga pa le še pridno nabrizgaš 🙂
Pozdravljena!
Torto sem delala 1x, vse super, vendar mi zadnja plast-glazura ni uspela. Mi lahko zaupate v cem je skrivnost? Da ne bi prislo do prelivanja? Ker ostale kreme so bile ok.
Meni tudi mlečna krema ni uspela kot bi mogla. Pa sem jo imela celo noč v hladilniku. Sicer mi ni stekla, ko sem odstranila foljo, ni pa kompaktna kot bi morala biti. Ne vem kje sem ga polomila. Mi je zal, da nisem uporabila lističev, ker sem hkrati delala se eno torto pri kateri sem uporabljala lističe, pa pri tisti je ok, tu mi pa ni tako kompaktna. Sem jo dala v skrinjo, pa bomo videli.
Živjo,
kako visoka pride ta tortica? Dovolj, da bi lahko uporabila iste količine za pekač premera 26 cm ali je bolje uporabiti tortopretvornik? (Pri pretvorbi so potem take smešne številke, da je težko natančno odmerit …)
Hvala!
Po izgledu mi je kar uspela.. Upam še na dober okus 😊
Zivjo. Kaj lahko namesto želatine uporabim kar celo vrečko kremfixa?
Žal ne,
kremfix ne more nadomestiti želatine.
Lp, mIdva
Zdravo!
Se lahko na to torto da tičino maso(ali s penicami), bo zdržalo?
Hvala in lp,S
Saša,
Namesto glazure na vrh povezni še en biskvit, pa bi morala zdržati 😉
LP, Midva
Zivijo, zanima me zakaj imam vedno tezave z acetatno folijo. Enostavno mi negre narediti lepega kroga okoli tortnega obroca in je zato tudi torta cudne oblike.
Marusa,
nama acetatna folija tudi rada nagaja. Ukrotiva jo tako, da za “lepilo” na obroč uporabiva malo masla, kreme ali vode. Ko na enem mestu drži ok, tam primi z eno roko, z drugo pa namesti naslednji del folije in preprimi. Tako nadaljuj cel krog.
LP, Midva
Zivijo,
Hvala za recept! Super uspela, zelo okusna, ravno prav sladka. 😊😊
Sama sem jo okrasila z miljon razlicnimi kinder cokoladicami in zlatim jedilnim sprejem. Res je bila cudovita.
Poskusim se kaksen vajin recept. Hvala se 1x. 😊😊
Hvala in naju veseli, da ti je bila všeč 🙂
Zdravo, jaz imam eno vprašanje glede bele kreme, je možno uporabiti za belo kremo panna cotto?
Drugače sem torto že delala in je bila zelo dobra!:)
Hvala za odgovor, lp:)
Simona,
panna cotta bi se verjetno super odrezala 🙂
LP, Midva
Ne vem kaj sem naredila narobe, ampak pečem biskvit, točno po receptu. In je biskvit tako narastel, da ga je za 3/4 višine pekača.
Mojca,
res nama ni jasno, kako je prišlo do tega… Nama ta biskvit še nikoli ni povzročal takih težav.
Zdravo,
Moram reči, da je zelo dober recept toda zakaj se mlečna krema noče strditi ko dodaš želatino
Patricia,
naj počaka torta še na hladnem, morda pa se bo. Želatina se mora med kuhanjem dobro stopiti.
Delam tole torto. 6 listicev zelatine sem namocila, ozela, stopila v mleku, ko sem pa mlacno vmesala v navadno sladko stepeno smetano, je prislo pa ko kasa. Ali se bo to strdilo, ali vse skupaj poberem dol in grem delati na novo?
Marjeta,
moralo bi se strditi, ampak ne bi smelo biti kot kaša… Morda je bila smetana preveč stepena?
Včeraj naredila Kinder torto danes pojedli in je zeeelo dobra.
Odlično, Majda!
Lepo, da vam je teknila 😀
Živjo!
Ravnokar delam torto za siniv rojstni dan. Mlecna se nikakor ne strdi in se je kar razlila… Nasvet? Delal sm po receptu, vse ohlajeno.
Simona,
očitno je želatina krivec – ob le mleku in smetani bi moralo želirati. Koliko časa pa si počakala s torto?
Ali je morda čokoladna glazura primerna tudi za okraševanje torte? Rada bi jo nabrizgala po vrhu torte. Delam torto ježka in bi bile to njegove čokoladne bodice 🙂
Sara,
ta glazura pride mehka in ni primerna za oblikovanje.
Živjo.
A sta preko tortopretvornika kdaj poskusila isto torto narediti v 28cm premera? Koliko je zanesljiv? Sestavine pri mlecni kremi pridejo v malo cudnih stevilkah, npr. 272 ml mleka, 681 ml smetane, 14 g zelatine. Malo me skrbi, da razmerje ne bo ok in se mi bo sesedla.
Dina,
Tortopretvornik sva uporabila že za vse mogoče velikosti in oblike, pa je bilo še vsakič OK.
Pri preračunavanju se razmerje med sestavinami ohrani.
Glede na komentarje, sem se bala, da ne bo uspela, ampak je super. So si tudi po 2x vzeli. Malce me samo moti, ker je glazura trda in poka, ko režeš. Kako vi to rešite?
Ana,
midva problemov z glazuro nisva imela, saj mora biti glazura mehka zaradi Kinder čokoladic.
Pozdravljeni,pravkar delam torto.Sedaj hladim mlečno kremo…me pa zanima za glazuro,je potrebno zoper ohladiti zadnjo plast ali ko naredimo zadnjo plast potem kar vlijemo tudi gor že glazuro?
Upam da uspe,je za jutri za sinov 1.rojstni dan 🙂
Hvala!
Teja,
ja, tako je – zadnjo plast je potrebno prej ohladiti.
Zdravo, zadnjo plast bi delala iz bele cokolade, mi lahko prosim pomagas koliko cokolade in smetane rabim za premer 28 in ce je mozno da jo obarvam z zeleno barvo.
Tamara,
kar naj bo enako razmerje kot s kinder čokolado. Zeleno barvo pa dodajaj postopoma, da ni premočne barve.
Pozdravljeni, zelo sem navdusena nad vajnimi recepti! res so enkratne. Zanima me ali je kaj narobe ce torta pociva v hladilniku 1 dan pa pol do 2 dni preden se razreze? Ali to sploh ni problem?
Sanja,
za torte je splošno znano, da so boljše naslednji dan ali še dan zatem. Tako da to sploh ni problem 🙂
Vceraj jo naredla danasnji roj.dan super uspela
Odlično, Nataša!
Pozdravljena. Torto sem že večkrat delala in je enkratna. Vse pohvale. Me pa zanima, če bi se lahko obmazala tudi s čarobno kremo? Bi bilo ok ali je vse skupaj prerahlo? Hvala.
Nina,
brez težav bi jo lahko obmazala s čarobno kremo.
Pozdravljena.
Torto sem delala po vašem receptu in je uspela odlično. Spremenila sem samo pri mlečni kremi in namesto sladke smetane, dala alpsko in to je bil kiks. Mlečni kremi je manjkalo sladkobe. 🙂 Vse pohvale.
Hvala, Meti 🙂
Zivijo!
Zanima me ali lahko na vrh torte dam hostjo?
Lara,
ne bo šlo – pod hostjo mora priti smetana.
Pozdravljena, tole tortico sem delala že tolikokrat, da znam recept na pamet in je VEDNO uspela v nulo. Samo recepta se moraš striktno držati, pa poznati nekaj malega osnov ravnanja z določenimi živili, pa bo ziher tipi topi 😂. Naši so obsedeni z njo, jaz pa tudi 😂💪
Natalija,
verjameva, da si že prava mostrica! Naju veseli, da si zaobvladala njeno pripravo in da skupaj z družino uživaš v njej 🙂
Jaz sem pa danes drugič delala tortico. Ker sem hitela in vmes delala še milijon drugih babjih poslov, sem zadnjo plast kinder-mascarpone šrehitro dodala na mlečno kremo, ki še ni bila dobro strjena/ohlajena. Zdaj sta se obe masi zmešali skupaj..mislita da bo iz te moke še kaj kruha, če jo oblijem z glazuro ko se popolnoma ohladi, ali naj rezerviram noč za novo peko?😏 ni potrebno da je vizualno najlepša, ampak da bo vsaj skup stala pa ja😁
Papaya,
nič ne bo narobe, malce bo posebna na izgled, stala pa bo skupaj.
Živjo. Jutri se ponovno lotim peke kinder tortice in to tretjič ! Enostavno je božanska. Sem preletela komentarje in težko verjamem, da ne uspe. Lepo napisan recept in če ne upoštevate navodil ni potrebe po kritiziranju. Nisem poklicni slaščičar in zato zaupam receptom in še nikoli me niso pustili na cedilu. Vse pohvale za recept in okuse !
Laura,
res hvala za tako lepo pohvalo! Trudiva se peko približati vsem, in to, da kdaj ne uspe, je le del učenja 🙂
Zdravo
Lahko tortico okrasim s cokoladnimi figurami? Bo zdrzala nekaj teze, ali se lahko sesede?
Zdravo,
tortica bo zdržala, brez skrbi 🙂
Pozdravljena, ali je torta dovolj kompaktna do jo obmazem z masleno kremo?
Nika,
seveda, daj si duška 🙂
Zdravo,
zanima me ali vajine tortice, ki so po večini samo iz krem, lahko prekrijem s švicarsko masleno kremo? Morda kakšen nasvet?
Tjaša,
brez težav lahko to in večino drugih tort prekriješ s švicarsko masleno kremo.
Pozdravljena!
Super recept, sicer malo poreden hehehe🤭🤭🤭. Premlatila sem tole smetano do cvrstega😉😏.
Lp naughty baby
Hej!
Jutri bom delala torto za r.d., pa me zanima kako sta naredila tiste lepe kupčke z marscaponejem?
Delam prvič vajno torto, ampak se sliši okusno in lepo je.
Hvala za odgovor.
Lp
Zdravo:) Mascarpone sva zmešala z žlico sladkorja v prahu in jih z dresirno vrečko nabrizgala na torto:)
Torta je uspela in je vrhunska