Solata s kuskusom in limoninim prelivom
Ni dovolj velike sklede, da bi zadostila apetitu
Solata s kuskusom je kot samostojna jed idealno poletno kosilce, še posebej, če vanjo stlačiš popečene čičerikine kocke in jo preliješ z drznim limoninim prelivom.
Problem je le, da je tako slastna, da jo je težko deliti z ostalimi.


Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Naročnik oglasa je SPAR Slovenija d.o.o.
Recept
Kuskus:
1 skodelica kuskusa
2 skodelici zelenjavne jušne osnove
Popečene čičerikine kocke:
200 g BIO fermentiranega čičerikinega bloka Chiko
oljčno olje
Preliv:
50 ml oljčnega olja
1 žlička gorčice
1 sesekljan strok česna
lupinica 2 limon
2 žlici limoninega soka
3/4 žličke soli
0,5 žličke popra
Zelenjava:
50 g rukole
1 rumena paprika
1 kumara
1 pest češnjevih paradižnikov
Postopek
Solata:
- V posodo stresemo kuskus, in vrelo jušno osnovo
- Premešamo in pokrijemo.
- Čičerikin blok narežemo na kocke.
- Popečemo jih na malo oljčnega olja.
- Za preliv v kozarec vlijemo oljčno olje ter stresemo gorčico in česen.
- Dodamo limonino lupinico in njen sok.
- Solimo in popramo, nato dobro premešamo.
- Po pladnju razporedimo rukolo, po njej pa kuskus.
- Dodamo češnjeve paradižnike, kumaro in papriko.
- Potresemo s popečenimi čičerikinimi kockami in prelijemo z limoninim prelivom.











