Sočne piščančje prsi s koromačevim pirejem
Hitro in zaokroženo kosilce
Vsi poznamo recepturo običajnega dne: iz službe/šole prideš domov, kjer te čakajo lačna usta partnerja/dekleta/otrok/cimrov ali celo neznancev, ki jih je nekdo od naštetih privlekel s sabo. Lahko pa si cel dan doma in so edina lačna usta tvoja.
V vsakem primeru je hitro pripravljeno, uravnoteženo in okusno kosilo močno zaželeno.
Pričujoči recept dokazuje, da so piščančje prsi lahko super sočne brez kapljice maščobe in da je krompirjev pire lahko bolj kremen brez masla, mleka ali smetane.
Na poti domov nabavi:
400 g piščančjih prs
2 manjša krompirja
1 manjši koromač
2 korenčka
1/4 manjše zeljnate glave
začimbe po izbiri
Pod obvezno opremo spadajo še vrečke za peko.
Krompiromač
Krompir olupi in ga skupaj s koromačem nareži na majhne kocke. Te kocke stresi v posodo z vodo in jih kuhaj do mehkega.
Nato se opremi s paličnim mešalnikom in iz vsebine posode ustvari najkremnejši pire. Posoli po okusu.
Piščančje oprsje
To pusto belo meso natlači v vrečko za peko in posuj s sebi ljubimi začimbami. Midva sva ga zasula s soljo, poprom, sladko papriko in česnom v prahu.
Vrečko zapri s priloženim pripomočkom in jo stresaj kot za šalo, da se vsebina dobro premeša.
Vitaminska priloga
Očisti korenje in ga nareži na majhne paličice, zelje pa razkosaj na rezine naključnih oblik.
Oboje vrzi na pekač, obložen s papirjem za peko in pokapljaj z olivnim oljem.
Zraven zelenjave postavi vrečko piščanca in pekač zalučaj v pečico.
Zaradi vonjav, ki se širijo iz pečice, segrete na 200 stopinj, neučakano poskakuj 25 minut. Skakljanju se ponavadi pridružijo otroci/cimri/neznanci.
To je to! Vse dele jedi le še združi po krožnikih in se zasluženo usedi za jedilno mizo.
Sok, ki ostane v vrečki za peko, lahko veselo poliješ po jedi.