Ržene bombetke
S frizuro iz semen
Ko se ti zabombetka nekaj puhastega in slastnega, posezi po teh enostavnih rženih bombetkah s semeni. Kljub rženi moki so ti hlebčki nesramno mehki, zaradi česar se težko ustaviš le pri enem.
Slastno piko na i pa na bombetko zapiči Dr. Oetker rženo kislo testo, ki ji zagotovi čudovito aromo in daljšo obstojnost.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Čas priprave
Testo: 15 min
Vzhajanje: 1 h 30
Oblikovanje in peka: 10-15 min
Sestavine
Testo:
250 g ržene moke
250 g bele pšenične moke
1 vrečka Dr. Oetker suhega kvasa
1 vrečka Dr. Oetker suhega rženega kislega testa
1 žlica medu
1 žlička soli
350 ml mlačne vode
2 žlice olja
Ostalo:
1 jajce
1 žlica mleka
mešana semena (bučna, sončnična)
Postopek
Testo:
- V skledo stresi obe moki, vrečko suhega kvasa, vrečko kislega testa in sol.
- Dodaj mlačno vodo, olje in med.
- Vse skupaj premešaj, nato pa gneti 6-10 minut, pri čemer priporočava uporabo kuhinjskega robota.
- Testo v posodi pokrij in ga pusti na sobni temperaturi, da vzhaja do dvojne prostornine – približno 1 uro.
Oblikovanje:
- Vzhajano testo prenesi na pult in ga oblikuj v štruco.
- Razdeli jo na 8 enako velikih delov, vsakega pa z vzpodvihanjem oblikuj v kroglico z gladko površino.
- Kroglice zbiraj na pekaču s peki papirjem, nato jih pokrij in pusti pri miru 30 minut.
Peka:
- Bombetke premaži z mešanico enega jajca in žlice mleka, po njih pa potresi mešana semena.
- Peci jih 10-15 minut v predhodno ogreti pečici pri 200 ºC.