Rdeči curry z bučo in piščancem
Pobarvaj si dan.
Curry je tajska klasika, ki je pri nama pogosto na sporedu, saj je pripravljena hitro in enostavno, bogat okus in drzna pikantnost pa obarvata še tako siv dan.
Ta živahna enolončnica je pripravljena v dobre pol ure, zato je idealna za kosilo med delovnim tednom. Najlepše pri njej je, da lahko ušpičiš akcijo “izprazni hladilnik”. Midva sva vanjo stlačila bučo in papriko, odlično pa se v curryu znajde praktično vsa zelenjava – korenje, brokoli, cvetača, ….



Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Naročnik oglasa je SPAR Slovenija d.o.o.
Recept
Curry:
500 g fileja piščančjih prsi
300 g na kocke narezane maslene buče
2 rdeči papriki
2 stroka česna
pol rdeče čebule
400 ml kokosovega mleka
2 žlici ribje omake
2 žlici rastlinskega olja
1–2 žlici rdeče curry paste
2 žlički rjavega sladkorja
1–2 žlici arašidovega masla
Postopek
Priprava:
- Piščančje prsi nareži na enakomerno velike koščke.
- Masleno bučo olupi in jo nareži na manjše kocke, skupaj 300 g.
- Papriki nareži na koščke, enako velike kot od buče
- Čebulo in česen na drobno sesekljaj.
Kuha:
- V širok lonec zlij dve žlici olja in ga pristavi nad srednje-visok ogenj.
- Ko se olje dovolj segreje, na njem na hitro popraži najprej eno, nato pa še drugo polovico mesa. Dovolj bosta dve minuti praženja z občasnim mešanjem.
- Popraženo meso stresi v globok krožnik, v posodo pa vrzi čebulo.
- Praži jo minuto ali dve, da postekleni, nato dodaj česen, papriko in bučo.
- Praži in mešaj 3 minute, nato zelenjavo potisni na eno stran posode, na drugo pa zdrizni rdečo curry pasto.
- Pasto mešaj in praži kako minuto, nato premešaj celotno vsebino lonca in prilij kokosovo mleko.
- Dodaj ribjo omako in sladkor.
- Vse skupaj dobro premešaj in počakaj, da zavre, nato v lonec stresi še piščančje meso in njegovo tekočino.
- Ogenj zmanjšaj, posodo pa pokrij.
- Kuhaj približno 20 minut, da se buča zmehča.
- Curry odstavi in vanj vmešaj zvrhano žlico arašidovega masla.











