Puding z rdečim grozdjem
Buteljka pudinga
Tokrat sva se v navalu sladkosnednosti neusmiljeno spravila na imenitne grozdne jagode, ki običajno končajo v buteljki.
Ukradla sva jim barvo in izjemen okus ter z njimi dodobra obogatila Galleta puding brez kuhe. Kar privošči si ga, pazi le, da ne pogledaš pregloboko v mikser.
Naberi si:
0.5 kg rdečega grozdja
1 vrećka Galetta pudinga z okusom vanilije
1 dl mleka
Po trgatvi vrzi grozdje v kozico in ga kuhaj, da se zmehča. Stresi ga v mešalnik in pošteno zmiksaj. Midva nadvse priporočava Bosch VitaStyle Mixx2Go mešalnik, brez katerega se v mešanje, mletje in sekljanje sploh ne spuščava več.
Grozdno brozgo precedi skozi cedilo in obdrži le tekočino. Ohladi jo in zlij nazaj v mešalnik. Dolij toliko mleka, da bo skupni volumen 0,5 l, nato pa vanjo stresi še Galleta puding. Če si bolj sladkosnede sorte, si mirne vesti privošči še žlico sladkorja. Vsebino posode konkretno zmešaj, nato pa vlij v kozarce. Vrzi jih v hladilnik, kjer naj se grozdni puding v miru strdi.
Če želiš, lahko uporabiš tudi običajen vanilijev puding, le da ga skuhaš na mešanici grozdne osnove in mleka.
Takole postrežen puding zasenči še tako rujno kapljico, z bogatim okusom po grozdju in kremno teksturo pa nariše nasmešek prav na vsa usta.
Pudingast tek!