Proteinska kremšnita v kozarcu
Kozarcšnita
Saj ni treba, da je kremšnita zares šnita. Pa tudi ne, da vsebuje polno malho sladkorja in kalorij. V tale kozarček, poln hrustljavega listnatega testa, nežne vanilijeve kreme in nakupčkan s smetano, se splača globoko pogledati.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept za 5 kozarčkov
Krema:
2 vrečki praška Dr. Oetker proteinski puding vanilija
600 ml mleka
2 žlici Dr. Oetker Sweet zero v prahu
200 ml sladke smetane za stepanje
Ostalo:
1 zavitek svežega listnatega testa
100 ml sladke smetane za stepanje
Postopek
Testo:
- Zavitek listnatega testa razvij, ga preluknjaj z vilicami in ga na papirju za peko peci 10 minut pri 200 ºC.
- Ko se testo ohladi, ga grobo zdrobi.
Krema:
- Mleko zavri, nato ga odstavi in vanj z metlico vmešaj prašek za puding in Sweet zero v prahu.
- Puding tesno pokrij s prozorno folijo za živila, nato ga ohladi na sobno temperaturo.
- Smetano stepi in jo električno zmešaj s pudingom, da dobiš gladko kremo.
Kremšnitarjenje:
- V kozarček vsuj nadrobljeno testo in nanj nanesi kremo.
- Sladkor smetano stepi in jo nabrizgaj na kremo, po njej pa posuj nadrobljeno testo.
- Na koncu po želji posuj še sweet zero v prahu.
- Kozarčke postavi v hladilnik za vsaj 2 uri.