Potratna potica brez moke

You may also like...

41 Responses

  1. tanja says:

    Zivijo, super zgleda!
    Zanima me za koliko moram povečat sestavine če imam pekač 35×14?
    hvala, tanja

    • midva says:

      Tanja,

      če je pekač tudi podobne višine kot najin, potem pomnoži sestavine z 1,8, kjer lahko (npr. 1 jajce pa zamenjaj z dvemi).
      Če pa je pekač tudi malce višji, potem pa lahko brez težav uporabiš kar dvojne količine.

      Veliko veselja pri peki,
      Midva

  2. Saša says:

    Zivjo
    Zanima me ali lahko izpustim ali kako nadomestim trpotec?
    Hvala 🙂

    • midva says:

      Zdravo Saša!

      Tropotec ima v testu vlogo veziva in absorbcije tekočine, tako da ga žal ne moraš izpustiti lahko pa ga probaš nadomestiti z meltimi chia semeni, vendar ti ne morava zagotoviti uspeha. Lp, Midva

  3. Barbara says:

    Zdravo. Zanima me, če je mogoče napaka za količine pri receptu za testo? Ker meni je potem receptu prišlo tekoče in tudi nisem edina. Sicer sem rešila potem z kokosovo moko, ampak je bil tudi posledično okus po kokosu. Kar pa se tiče file, je pa 1A! ☺

    • midva says:

      Zdravo, Barbara!
      Količine so točne, testo mora počivati v hladilniku vsaj 30 minut da se masa strdi in pomembno je, da se uporabi fino mlet tropotec in ne celega z luščinami. Recept za testo je večkrat preverjen, saj je skoraj isti kot recept za http://midvakuhava.si/rezanci-brez-moke/, le da je malo obogaten. Tako da verjetno tropotec ni bil pravi (midva uporabljava tropotec fit+vital iz Mullerja).Lp, Midva

  4. Tonja says:

    Zivjo!

    Mene pa zanima, ce ohranim isto kolicino sestavin ce imam pekac dimenzij : visina11cm, dolzina28cm in sirina 15cm ali podvojim? Rada bi da pride res taksna kot je na sliki 🙂 zgleda odlicno in bo nepogresljiva ob letosnji Veliki noci 🙂

    Hvala za odgovor ze v naprej!

    Tonja

    • midva says:

      Živijo,
      priporočava, da sestavine pomnožiš z 1,5, kjer se da – pri jajcih pa namesto enega uporabi enega ogromnega ali pa dva manjša jajčka.
      Prepričana sva, da boš navdušena nad njo 🙂

      LP, Midva

  5. Mojca says:

    Živjo,

    Najprej najlepša hvala za recept. Če ga ne bi našla, se sigurno ne bi lotila pečenja potice to Veliko noč!
    Nadalje imam izkušnjo: meni je osnovno testo prišlo preredko, zato sem v njega dodala še mandeljnov. Vsekakor ga nisem mogla dat v kepo. Šele po tem, ko je počivalo v hladilniku, je bilo to možno.
    In še pripomba: nikjer ne piše ali so temperature mišljene navadne ali ventilatorske. Najprej sem dala temno testo na navadne, pa je ostalo tekoče po pretečenih minutah, zato sem nadalje domnevala, da gre za pečenje z ventilatorjem.

    Še enkrat hvala za recept! <3

    • midva says:

      Zdravo Mojca!:) Testo se sprime lepo v kepo šele potem ko je nekaj časa na hladnem, pred tem ga oblikuješ v kupček s kuhalnico in obvezno daš počivat v hladilnik. Drugače pa midva vedno pečeva brez ventilatorske funkcije, se pa pečica do pečice razlikuje, tako da najbolje je preveriti z zobotrebcem, če je biskvit že pečen:) Lp, Midva

      • Taja says:

        Meni pa žal ni uspela 🙁
        Vizualno ja,je bila pa grenka. Oziroma zunanji del je bil grenak. Edina stvar ki sem jo zamenjala je bil kokosov sladkor,ker nimam sugarsweet sladkorja.

        • midva says:

          Živijo,

          testo ne bi smelo biti grenko, saj ni nobena od sestavin grenka. Morda je bilo kaj pokvarjeno, npr. žarki mandlji?

          LP, Midva

          • Taya says:

            saj sem tudi v tej smeri razmišljala,ampak mandeljne sem tisti dan kupila.cele,ker mletih niso imeli in sem jih doma zmlela.škoda ker nisem lešnikov dala,sem jih doma zmlete imela.
            vsekakor jo poskusim še enkrat narediti čez čas

  6. Tamara says:

    Hej!
    Mene pa zanima ali lahko testo uporabim za “navadno” potico…

  7. Mirela says:

    Zdravo, a lahko mogoče namesto mletih mandljev uporabim mlete lešnike ali orehe, ker mandljev nisem nikjer dobila 🙁 očitno vsi prehajajo na LCHF 😛 Hvala in sporočim če se je lotim 😉 lepe praznike , Mirela

  8. Brigita says:

    Odlična potička, vsi, ki so jo jedli so jo pohvalili, je pa res super, ker je fino napojena in ni popolnoma nič suha 🙂

  9. Kaja says:

    A je mogoče zamenjati mlete mandlje s fino mleto kokosovo moko? 🙂

    Lp

    • midva says:

      Zdravo Kaja!

      Seveda lahko zamenjaš vendar moraš fino mlete kokosove moke uporabiti manj kot je v receptu mandljev, saj popije veliko več tekočine kakor mandlji. Lp, Midva

  10. Sabina says:

    Pekač za kolače je velikosti?

  11. Andrej says:

    Zdravo,

    Je možno da namesto tega testa uporabim navadno testo za potico? 🙂

  12. Darja says:

    Pozdravljena!
    Ker se bližajo prazniki, se pripravljam na peko te potice. Zanima me, ali je treba uporabiti mandljevo moko (Sukrin ipd.) ali so mišljeni prav mleti mandlji, ki jih lahko zmeljem tudi doma. Hvala za odgovor in lepe praznike!

    Darja

  13. Jasmina says:

    A je še kakšna druga alternativa navadnem sladkorju poleg SugarSweet, ki je bolj zdrava in se lahko dobi v trgovinah-Spar, Mercator, Tus..?

    • midva says:

      Zdravo Jasmina! V trgovinah, ki si jih zgoraj naštela lahko najdeš eritritol od medexa, tudi naravna in super zadeva:)

  14. Tanja says:

    Živjo, razmišljam da bi jutri spekla tole potratno lepotičko. Zanima me ali moram imeti 3 enake pekač ali počakam da specem en kolac in ko se pekac ohladi specem drugega. Sestavlja pa se z ohlajenimi biskvit, ne?
    Hvala.

    • midva says:

      Zdravo Tanja.
      Potrebuješ samo 1 pekač, spečeš vsako stvar posebaj tako je sestavlja pa se z ohlajenimi biskviti. Lp, Midva;)

  15. Tanja says:

    Hvala 🙂
    Jutri zaviham rokave….sporočim kako je šlo.

    Lepe praznike vam želim in obilico domačih dobrot 🙂

    Tanja

  16. Irena says:

    Odlicna je! Danes sem jo naredila prvic. Sicer imela sem nekaj tezav s testom – kljub temu da imam mleti olusceni indijski tropotec je testo prislo precej precej pocasto in tudi ko sem malo naoljila valjer ni bilo nic bolje..tako da sem vse skupaj “sestavljala” mi je pa testa zmanjkalo za zgornji del. Ampak nic hudega. Potica je vec kot odlicna-edino moja napaka je bila ta, da sem biskvita prevec namocila in potico lahko jemo z zlico (morda se pa se malo presusi?) 🙂 hvala in veliko ustvarjalnih trenutkov se naprej 🙂

  17. miša says:

    Moja potička po vašem receptu je uspela 100 % , le orehovga in skutinega nadeva sem dala dvojno količino .
    Hvala. Miša

  18. Petra says:

    Pozdravljena,
    mene pa zanima, če morajo biti mandlji olupljeni ali so lahko s kožico?

  19. KatKa says:

    Potička je super uspela 🙂
    Okus malo spominja na gibanico 🙂
    Nekaj težav sem imela z valjanjem testa, ampak sem ga potem dala med dva peki papirja in zvaljala brez težav.
    Super sta!

  20. Simona says:

    Mene pa zanima, ce orehi oz jaz bom uporabila lesniki kaj grenijo? Pri ostalih receptih sem zasledila, da jih je potrebno popariti predhodno. In kaksno kolicino nadeva naj uporabim, samo kot za navadno potico?

  21. Lidija says:

    Zivjo. Meni tudi testo ni uspelo. Delala sem tocno po receptu in bil se tak tekoc in ne kepa. Tudi potem v hladilniku se je malo strdil ampak nikakor ne toliko da bi ga lepo razvaljala. Ind. Trpotec imam mlet. Edino ce drugic kolicine za testo povecam..druge ne vem.

  22. Andreja says:

    odličen recept, vse je navdušila :), še najbolj pa mene 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.