Popolno pečene piščančje prsi iz ponve
Veliko okusa, malo kalorij
Sočne in dobro začinjene piščančje prsi so skupaj s kupčkom zelenjave odličen obrok za januarske zaobljube. Šparanje s kalorijami in razsipavanje z okusom!
Marsikdo pa ima s peko piščančjih prsi težave, saj se jih lahko hitro prepeče. Pri Boschu so tudi na tem področju zadeli žebljico na glavico – določene kuhalne plošče, kot je najina indukcijska kuhalna plošča serije 8 (PXE675DE4E), vsebujejo senzor PerfectFry, ki nenehno uravnava temperaturo ponve. Tako mesa nikakor ne moreš spremeniti v žaganje, pa če se še tako trudiš. Bomba!
Zelenjavne sestavine:
2 korenčka
2 rumena korenčka
200 g sladkornega graha
češnjev paradižnik
1 žlica gorčice
sol
oljčno olje
Za perfektne piščančje prsi potrebuješ:
400 g piščančjih prsi brez kosti in kože
2 žlički sladke rdeče paprike
1 ščepec peteršilja
1 žlička česna v prahu
2 ščepca soli
poper
oljčno olje
Korenje obeh barv spretno nareži na dolge palčke, idealno kar na julienne. Skupaj s stroki sladkornega graha jih vrzi v razgreto ponev, v kateri pridno čaka oljčno olje. Praži jih 10 minut, vmes pa posoli. Ne pretiravaj s praženjem – zelenjava mora biti še hrustljava.
Po koncu cmarjenja v zelenjavo čmokni še žlico gorčice.
Na delovni pult razgrni list papirja za peko in po njemu potresi začimbe. Pograbi prsi in jih temeljito povaljaj po začimbah. Papir za peko prepogni čez prsi in jih premlati s poljubnim pripomočkom. Udrihalna terapija pripomore k mehkobi mesa in prepojenosti z začimbami.
Midva sva za premlatene prsi uporabila PerfectFry stopnjo 2 od petih in jih po zvočnem signalu vrgla v segreto ponev z oljem.
Skupni čas peke znaša 20 minut, po 10 minutah pa oprsje obrneš. Vmes se lahko brez skrbi posvetiš drugim opravilom.
Štiri minute pred koncem peke k piščancu vrzi še češnjev paradižnik.
Tako, zdaj se lahko lotiš nesramno dobrih in sočnih prsi. Ob takem okusu ti prav nič ne manjka.
Lahkotni tek!