Popečen sendvič z mortadelo in tremi siri
Comfort food po italijansko
Če je za tabo dolg dan, poln frustracij, zapletov, konfliktov in polen pod nogami, ni drugega, kot da posežeš po jedi, ki te resetira.
Tale popečen sendvič je nalašč za take trenutke – dve rezini hrustljavo zapečenega in z maslom natrtega kruhka, vmes pa mortadela in stopljen tris italijanskih sirov. Ko ga razpoloviš in se sir vleče kot ponedeljek, je vsaka skrb pozabljena.


Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Naročnik oglasa je SPAR Slovenija d.o.o.
Recept
Sendvič:
2 rezini kruha
2 rezini mortadele
maslo
ementaler
grana padano
scamorza
Postopek
Popečen sendvič:
- Dve rezini kruha z obeh strani premažemo z zmehčanim maslom.
- V segreti ponvi ju nad nizkim-srednjim ognjem popečemo na eni strani.
- Eno rezino obložimo z ementalerjem, sirom grana padano, mortadelo, in scamorzo.
- Pokrijemo z drugo rezino, potisnemo in počakamo kako minutko.
- Sendvič zvrnemo in ga potlačimo ter pečemo do zlatorjave barve še na drugi strani.












