Polži z vanilijevim pudingom in čokoladnimi koščki
Krdelo okusnežev
Kdo bi si mislil, da se lahko polnega pladnja polžev razveseliš kot polž solate? Seveda v tem primeru ne gre za majhne počasneže, temveč za polžke iz puhastega testa z nadevom iz vanilijevega pudinga in koščkov čokolade.
Da bodo polži tako lični kot po okusu odlični, ne ubiraj bližnjic, temveč se posluži nenadomestljivih Dr. Oetker izdelkov!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Testo:
600 g moke
180 ml mleka
80 g rjavega sladkorja
4 žlice olja
100 g kisle smetane
2 jajci
1 ščepec soli
1 vrečka Dr. Oetker suhega kvasa
1 vrečka Dr. Oetker Finesse limonine lupinice
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
Nadev:
2 vrečki Dr. Oetker vanilijevega pudinga
750 ml mleka
120 g Dr. Oetker sladkega prahu (po okusu)
1 škatlica Dr. Oetker čokoladnih kapljic
Premaz:
1 jajce
2 žlici mleka
Posip:
Dr. Oetker sladki prah
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Testo:
- V skledo stresi vse sestavine za testo, jih premešaj in pregneti v gladko in voljno testo.
- Skledo pokrij s krpo in jo za 1 uro postavi na toplo.
Nadev:
- V kozico zlij 650 ml mleka, dodaj sladki prah in ga segrej skoraj do vretja.
- V posodici zmešaj 100 ml mleka in 2 vrečki pudinga.
- Dobljeno zmes z metlico primešaj v vroče mleko.
- Puding kuhaj, dokler se ne zgosti, nato ga odstavi, pokrij s folijo za živila in ohladi.
Polžki:
- Pečico segrej na 180 °C.
- Puding zmešaj z mikserjem, nič pa ni narobe, če ostane kaka grudica – v polžkih se ne bo poznalo.
- Testo razvaljaj na pravokotnik z dimenzijami 40×50 cm.
- Premaži ga s pudingom, nato po njemu potresi čokoladne kapljice.
- Testo na tesno zvij v dolgo kačo, ki jo nato narežeš na 2 cm debele spiralne polžke.
- Dobljene polže razporedi po dveh pekačih in jih premaži z mešanico jajca in 2 žlic mleka.
- Pusti jih na pultu 15 minut, da se malce napihnejo.
- Peci jih 15-20 minut.
- Polžke potresi s sladkorjem v prahu.
Polžast tek!
Pozdravljena, super okusni polžki, edino testu za moj okus manjka soli.
Kristina,
sol je super ideja!
Meni je presladko..testo in puding. V testo pa sem dala ščepec soli.
Zvezdana,
ja, količina sladkorja je umerjena za najin okus 🙂 Sol je pa super ideja!
Zdravo!
Zanima me, če jih pred peko lahko zamrznem ne da bi se pudingov nadev sfižil?
Kaja,
nisva še poskusila, ampak verjetno bi šlo. Poskusi in se nama javi 🙂
Manjka sol. Zmanjšati sladkor v pudingu, ostalo ok.
Lpm
Maja,
veliko vas je omenilo, da manjka sol. Sva dodala v recept, hvala 🙂
Polžki uspeli :). Naslednjič poskusim še z orehovim nadevom.
Aja, pa puding nismo nič sladkali ;), ker nimamo radi sladko.
meni se pa vse paca, ko režem in puding leze ven. Zakaj?
Silvia,
nož naj bo oster, režemo pa z dolgimi nežnimi gibi. Testa ne smemo stiskati.
Katero moko pa?
Zala,
uporabila sva belo pšenično moko tip 500.