Polenta s cimetom in mandlji v vanilijevem mleku
Da ti ne bo prekipelo
S segrevanjem mleka imava midva slabe izkušnje. Običajno si naloživa zraven še kup drugih opravkov, kar pa mleko ambiciozno izkoristi in prekipi po celem šporgetu.
Še dobro, da obstajajo čuda tehnologije, kot je brezžični senzor temperature Bosch PerfectCook, s katerim lahko na mleko povsem pozabiš. Z magnetom pritrjena napravica pridno ždi na robu piskra in brezžično klepeta s primerno kuhalno ploščo. Ta pa trmasto drži dorečeno temperaturo, dokler te je volja. Nama je res olajšal delo!
Mirne vesti sva se zato spravila obogatiti večno klasiko – pripravila sva bogato polento s cimetom in mandljevimi lističi, ki se namakajo v vročem vanilijevem mleku.
V treh skledicah potunkane polente je moč najti:
1 šalica polente
4 šalice vode
1 ščepec soli
1 žlička cimeta
2 žlici sladkorja
2 pesti mandljevih lističev
vanilijevo mleko
Postopek:
Polento skuhaj po navodilih – zavri vodo, jo posoli in vanjo vrzi polento, cimet in sladkor. Po dveh minutah mešanja je polenta končana, le še mandljeve lističe ji dodaj.
Midva jeva polento hladno, zato počakava, da se ohladi v loncu, nakar jo vrževa v krožnik in počakava, da se shladi, vmes pa segrejeva vanilijevo mleko. V kolikor uporabljaš PerfectCook senzor, greš lahko medtem na vrt, v trgovino ali pa na krajši izlet. V nobenem primeru mleko ne bo prekipelo. Če si senzorčka ne lastiš, pa ti rado prekipi, začni resno razmišljati o nakupu!
Zdaj preostane le še, da vanilijevo mleko zliješ k polenti in se nemudoma lotiš žvečenja!
Polentast tek!