Podmazan storž
Nič manj kot 11 dni do Božiča
Italijanska, mehiška in balkanska kuhinja so ti dobro znane. Ti na uho še ni prišel glas o veveričji kuhinji? Prepusti se ji in pojej storž!
Za tunin in česnov namaz si priskrbi:
250 g pasirane skute
1 Philadelphia namaz
2 cela česna
2 žlici kisle smetane
2 mali konzervi tune
50 g masla
žlica majoneze
peteršilj
česen v prahu
vejice rožmarina
olivno olje
sol
poper
Za iluzijo storža potrebuješ tudi 250 g mandljev.
Storžarijo prični s pripravo česna. V ognjevarno posodo vlij 2 žlici olivnega olja, v njo osmukaj malo rožmarina in navrzi česen, kateremu odsekaš vrh. Postavi ga na odrezano stran.
Posodo postavi v pečico, segreto na 190 stopinj in je ne vzemi ven preden preteče 15-20 minut.
Tuno močno odcedi in vtresi v posodo. V njo pljuskni 2 žlici kisle smetane, 50 g masla sobne temperature, pol Philadelphije, žlico pasirane skute in žlico majoneze. Sol, poper in peteršilj odmeri po okusu. Z žlico dobro premešaj sestavine v slastno zmes. Namaz pošlji v hladilnik.
Iz pečice vzemi česen in ga izstisni iz lupine kot iz tube. Upri se želji, da ga na mestu vsega poješ in raje v posodo dodaj drugo polovico Philadelphije, preostalo skuto, pol žličke suhega česna ter sol in peteršilj po okusu. Mešaj!
Na vrsti je osnova za iglavske naravne okraske. Na krožnik ali pladenj pokupčkaj dve gmoti namazov.
Zdaj bo šele storžasto! Prični s podtikanjem mandljev, tako da se najprej lotiš spodnjega dela in jih vtikaš v vrsti. Vsi mandlji naj bodo približno enako usmerjeni.
Glodalsko mojstrovino postrezi z dobrim kruhom in vsi bodo veseli kot veverice.
Dober tek!
Meni je podobno tudi ananasu.
Se mi pa ze cedijo sline….
Takoj bi se lotila storza.