Pistacijev cheesecake v kozarčku
Vanj lahko pogledaš pregloboko
Ko želiš postreči imenitno sladico, pa se ti je zares ne da pripravljati, ne kompliciraj – vkup vrzi enostaven pistacijev cheesecake, ki ga pripraviš, kot bi trenil.
Še dobro, da ga stlačiš v kozarček, kjer lahko od spodaj navzgor občuduješ njegove plasti: hrustljavo piškotno dno, nežna pistacijeva krema, preliv iz pistacijevega namaza in koščki sesekljanih pistacij.
Manjkata le še žlička in sladkosnedna usta.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Naročnik oglasa je SPAR Slovenija d.o.o.
Recept
Cheesecake:
100 g polnozrnatih keksov
400 g kremnega sira
2–3 žlice sladkorja v prahu
3 zvrhane žlice pistacijevega namaza
150 ml smetane za stepanje
1 vrečka vanilin sladkorja
Dekoracija:
pistacijev namaz
sesekljane pistacije
Postopek
Cheesecake:
- V sekljalnik nameči kekse in jih zmelji.
- V posodi zmešaj kremni sir, sladkor v prahu in pistacijev namaz.
- Vse skupaj dobro zmiksaj.
- V ločeno posodo natoči smetano za stepanje in stresi vanilin sladkor.
- Smetano premlati v stepeno smetano.
- Stepeno smetano s spatulo primešaj k pistacijevi zmesi – najprej eno polovico, nato drugo.
- Mlete kekse razdeli med kozarčke.
- Po piškotnem dnu nabrizgaj kremo, po njej pa prelij pistacijev namaz in potresi sesekljane pistacije.