Piščančji wrap z žara po mediteransko
Paketki bombastičnih okusov
Čar žara je tudi v tem, da lahko na njegovi plošči pripravimo skoraj vse, kar je mogoče v ponvi, le da je kuha na prostem, v družbi prijateljev in sonca (občasno tudi mrčesa in neviht) precej zabavnejša.
Tile wrapi so odlična izbira za peko na žaru, saj potrebujemo za njihovo pripravo res močan ogenj. Poleg tega pa postane obed pravi dogodek, saj si vsak pripravi mediteranski paketek le po svojem okusu.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Kotányi.
Recept za 4-6 wrapov
Sestavine:
400 g piščančjih prsi
4-6 pšeničnih tortilj
3-4 žlice oljčnega olja
4–5 žličk začimbne mešanice Kotányi Žar perutnina
1 pest češnjevih paradižnikov
1 manjša bučka
1 mlada čebula
nekaj listov zelene solate
1 lonček navadnega jogurta
1 žlička začimbne mešanice Kotányi Solatna zelišča
Postopek
Omaka:
- V posodici zmešaj lonček navadnega jogurta in žličko mešanice Solatna zelišča.
- Omako soli in popraj po okusu.
Zelenjava:
- Češnjeve paradižnike nareži na majhne kocke, solato pa nareži na tanke trakove.
- Mlado čebulo nareži na tanke kolutke.
Žar:
- Piščančje prsi nareži na tanke in široke trakove, pravokotno na mišično tkivo.
- V posodi zmešaj 3-4 žlice oljčnega olja in 4-5 žličk začimbne mešanice Žar perutnina.
- Narezanega piščanca potunkaj v marinado in dobro premešaj.
- Bučko nareži na majhne kocke.
- Na žar postavi ploščo (ne rešetko) in jo dodobra segrej na visokem ognju.
- Ploščo premaži z žlico olja.
- Na razbeljeno ploščo stresi bučkine kocke in jih prelij z žlico oljčnega olja, po njih pa potresi žličko začimbne mešanice Žar perutnina.
- Peci jih 3 minute, vmes pa jih redno premešaj z dvema lopatkama.
- Na vročo ploščo stresi piščančje trakove z marinado in jih razporedi po njej, da se ne držijo skupaj.
- Ko se po dobri minuti trakovi popečejo na eni strani, jih obrni in popeci kako minutko še na drugi strani.
- Pograbi dve ostri lopatki in trakove površno nareži in grobo nasekljaj kar na plošči.
- Piščančje koščke naberi v posodico.
- Na koncu na ploščo vrzi še tortilje, ki jih na vsaki strani segrevaš 15 sekund
Wrapiranje:
- Bit wrapov je, da si vsak v svojega natlači, kar mu srce poželi.
- Po segreti tortilji najprej posuj solatko, nato pa piščanca, bučke, paradižnik in mlado čebulo.
- Po vsem skupaj pošpricaj jogurtovo omako.
- Pazi, da pustiš pri nadevanju spodnjo četrtino tortilje prazno – da jo zviješ, moraš namreč čez polnilo najprej navzgor zavihati spodnji del, nato pa še levi in desni del tortilje.
- Spodnji del tortilje po želji zavij v papir za peko ali servet in se veselo loti mediteranskih užitkov!