Pikantna šakšuka z bučkami
Začini si jutro!
Včasih potrebuješ zjutraj malo bolj konkretno brco v rit kot le klasično šalico kofeta in sramežljive kosmiče. Takrat na sceno skoči bogata, predrzna in močno začinjena šakšuka z bučkami.
V paradižnikovem soku poširana jajčka ti na zaspan obraz nežno narišejo nasmešek, dimljeno-pikantna naveza izjemnih novih Kotányi začimb pa ti brez oklevanja prisoli začinjeno klofuto.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
3 jajca
0,5 rdeče čebule
1 žlička Kotányi česna v mlinčku
1 žlička Kotányi pisanega popra v mlinčku s koriandrom, papriko in čilijem
0,5 žličke Kotányi chipotle dimljene paprike v mlinčku
1 manjša bučka
1 rdeča paprika
500 g paradižnikovih koščkov iz konzerve
2 žlici oljčnega olja
sol
Recept je nastal v sodelovanju s Kotányi.
Postopek
- Čebulo nasekljaj in jo vrzi v večjo ponev na dve žlici olja. Na srednje-visokem ognju jo praži, da postekleni.
- Papriko nareži na drobne kocke in jo stresi v ponev. Praži 2 minuti, medtem pa dodaj Kotányi česen iz mlinčka.
- Dodaj na kocke narezano bučko in praži še 2 minuti.
- V ponev zdaj skočijo paradižnikovi koščki, ki se jim z veseljem pridružijo še Kotányi poper s koriandrom, papriko in čilijem, Kotányi chipotle dimljena paprika in sol po okusu.
- Pusti, da zmes brbota 5 minut, vmes pa nekajkrat premešaj.
- Ogenj zmanjšaj na nizko stopnjo, v zelenjavno zmešnjavo pa naredi tri luknjice, v katere ubiješ jajca.
- Ponev pokrij s pokrovko in po 8-10 minutah bo šakšuka nared!
Takoj, ko je šakšuka končana, si na krožnik vrzi eno konkretno šeflo in prebodi rumenjak, da se razlije po zelenjavi.
Če te daje neučakanost zaradi zajtrka, ni potrebno iti spat še pred večernimi poročili. Brez slabe vesti si lahko šakšuko zakuhaš tudi za večerjo.
Pikanten tek!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!