OREO krofi
Nekaj za OREO pusta hrusta
Pustno-krofasto rajanje se nadaljuje, tokrat z bombastičnimi čistokrvnimi mešanci med piškoti in krofi. To so krogci čistega užitka.
Ducat črnih koleščkov vsebuje:
150 g moke
70 ml tekočega jogurta
60 g sladkorja
16 piškotov OREO
40 g masla
1 jajce
pol žličke soli
1 žličko pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
3 rebra bele čokolade
S spretno potezo na pult zabriši dve posodi.
V eni hitro premešaj sol, sladkor, moko, sodo in pecilni prašek, druga pa gosti mokre sestavine: jogurt, jajce in rahlo stopljeno maslo.
Srž pustovanja je v odganjanju zime. Poskusi jo spoditi s kričečim mletjem 10 ubogih OREO piškotov v mešalniku za smoothije.
Mokri trio v posodi št. 2 električno zmešaj v homogeno zmes, katero streseš k suhim sestavinam. V maso dodaj še zmlete piškote in jo dodobra zmešaj.
S črno maso napolni dozirno vrečko.
Pekač za krofe pošteno namasti in ga z krofasto maso napolni do polovice.
Pečico segrej na 160 stopinj in se poslovi od bivših piškotov, po 12-16 minutah pa prešerno pozdravi novopečene krofke.
V primerni posodi stopi belo čokolado nad soparo. Znova poskusi odgnati zimo s kričeče krutim mletjem preostalih 6 piškotov. Najverjetneje bodo odgnani le domači prišleki, ki se pripravljajo na krajo nedokončanih krofkov.
Zdaj, ko strahu pred krofožerci ni več, krofe v miru pomoči najprej v čokolado in nato v zdrobljene OREO piškote.
Slastni in mehki krofi so naposled nared za ugriz.
Skliči lokalne kurente in jih hudomušno opazuj, kako se z rogovi bojujejo za sleherni krof.
Dober tek!