Orehove kroglice
Nuts & balls
Čim se v sladkem pecivu ali sladici znajdejo orehi, takoj zadiši po domačem. Saj je potica kraljica od šiva do šiva, a je njena krona zagotovo sočen orehov nadev, ki pogosto opraviči tudi bolj suho in/ali zažgano potico.
Naj ti zaupava bližnjico, kako na čim hitrejši in čim enostavnejši način prepustiti orehovi skušnjavi: pripravi nadev, podoben tistemu za potico, in ga oblikuj v kroglice!
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Kroglice:
200 g mletih piškotov
140 g mletih orehov
140 g Dr. Oetker sladkega prahu
20 g Dr. Oetker kakava za kolače
1 žlička rumove arome
140 g stopljenega masla
100 ml mleka
Za povaljati:
mleti orehi
Postopek
Masa:
- V posodo stresi 200 mletih piškotov ter dodaj 140 g mletih orehov in 140 g sladkega prahu.
- K sestavinam stresi še 20 g kakava in žličko rumove arome.
- Dodaj 140 g stopljenega masla in 100 ml mleka.
- Vse skupaj dobro premešaj, nato posodo tesno pokrij s prozorno folijo za živila in jo postavi v hladilnik za 2 uri.
Oblikovanje:
- Odtrgaj košček mase in iz njega z dlanmi oblikuj kroglico.
- Kroglico povaljaj v mletih orehih, nato jo prestavi na krožnik.
- Ko na podoben način odtrgaš, oblikuješ in povaljaš celo maso, kroglice postavi v hladilnik za vsaj 30 minut.