Ohrovtova juha
Pogreje do kosti
Nizke januarske temperature kličejo po konkretnejši hrani, maček po požrešnih praznikih pa zahteva nekaj lahkega. Ko se najdeš v centru take dileme, je najbolje, da si skuhaš hitro in lahko ohrovtovo župco, ki te pogreje do kosti.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Za 6 krožnikov si priskrbi:
2 korenčka
2 krompirja
1 manjša glava ohrovta
1 čebula
2 stroka česna
1 žlička sladke rdeče paprike
1 žlica paradižnikovega koncentrata
1 l jušne osnove
2 žlici olja
timijan
šetraj
sol
poper
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
- Korenje olupi ali oščetkaj, krompir pa olupi. Oboje na drobno nakockaj.
- Ohrovtovim listom odreži trd stržen in jih nareži na kvadratke ali trakove, čebulo in česen pa pridno nasekljaj.
- Ko je zelenjavnega masakra z nožem konec, na ogenj pristavi večji pisker in vanj špricni olje.
- Segrej ga, nato pa na njemu popraži najprej čebulo, ko pa ta postekleni, dodaj še česen in sladko rdečo papriko.
- Ko česen prijetno zadiši, v lonec zalučaj krompir in korenje.
- Da zelenjavi ne bo dolgčas, v disko lonec frcni še konkretna ščepca timijana in šetraja.
- Vse skupaj mešaj in praži kakih 5 minut, nato pa v lonec vlij jušno osnovo, dodaj paradižnikov koncentrat in zatlači ljubosumen ohrovt.
- Juho kuhaj, dokler se zelenjava ne zmehča. Pograbi tlačilec za krompir in z njim parkrat površno drezni v župo, da zmečkaš del zelenjave.
Kaj še čaraš? V krožnik si pjuskni zajemalko juhe in se je loti z veliko žlico!
Jušni tek!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!