Ocvrta jabolka
Ucvri jo z nama!
Februar spada med najmastnejše mesece, seveda na račun cvrtjemanije, ki jo s seboj prinese pust polnih ust. V pustnem obdobju pomlatimo preko milijon krofov, s čimer pokažemo jezik tako zimi kot tudi vsem novoletnim zaobljubam.
Če pa že imaš olje na šporgetu, jo ucvri do konca – pripravi slastna ocvrta jabolka v obliki jabolčnih kolesc, oblečenih v palačinkino testo.
Končno nekaj za ob bok krofom in miškam!
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
4 jabolka
1 jajce
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
1 žlica sladkorja
1 ščepec soli
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
180 ml mleka
150 g moke
rastlinsko olje
Dr. Oetker Sladki prah
Postopek
Masa:
- V posodo ubij jajce in dodaj vrečko vanilin sladkorja, žlico sladkorja, ščepec soli in žličko vanilijeve arome.
- Vse skupaj penasto premešaj z metlico.
- Dodaj 180 ml mleka in premešaj.
- Dodaj še 150 g moke. Da preprečiš nastanek grudic, jo v zmes vmešaj v dveh rundah ali pa jo presej skozi cedilo.
- Maso dobro premešaj.
Jabolka:
- Jabolka olupi in jih nareži na enako debele rezine tako, da je peščišče v centru rezine.
- Iz sredine rezin izreži peščišča – midva sva uporabila kar nastavek za dresirno vrečko.
Cvrtje:
- V široko ponev vlij za debel prst olja za cvrtje.
- Na srednjem-visokem ognju ga segrevaj, dokler se okoli ročaja kuhalnice ne tvorijo mehurčki.
- Vsako jabolčno kolesce potunkaj v palačinkino maso, nato ga z ročajem kuhalnice izbezaj in prenesi v vroče olje.
- Previdno, da vroče olje ne špricne po tebi ali tvojih.
- Ko s jabolčnimi kolobarji zapolniš celo ponev, jih ocvri do zlatorjave barve, vmes pa jih enkrat obrni.
- Ocvrta jabolka prenesi na krožnik, prekrit z več plasti papirnate brisače, da se znebijo odvečnega olja.
- Pred snedenjem jih posuj s sladkim prahom.