Njokaste smrečice
Še 5 kuharskih dni in jelenčki bodo tu
To božično drevesce je dobro zastopano v najinih receptih. A ker še ni bilo pokrompirjeno, brž izkoristi priložnost in razmeroma dolgočasne ocvrtke postrezi v obliki in barvi teh iglavcev.
Mehke smrečice vsebujejo:
800 g krompirja
100 g masla
450 g moke
1 jajce
50 g zmrznjene špinače
sol
Najprej krompir olupi in ga skuhaj do mehkega.
Špinačo odtajaj in pošteno ožemi ter dodaj h krompirju. Poleg nakockaj še maslo in vsebino posode dobro pretlači in posoli po okusu.
V krompirjev pire ubij jajce in vtresi moko.
Krompirjevo maso dodobra zgneti in če je preveč lepljiva, dodaj moko.
Odpri smrečno proizvodnjo in si pripravi piškotne modele v obliki teh iglavcev. Zeleno testo splošči na debelino okoli 0,8 cm. Pred vsakim izrezom model povaljaj v moki, prav tako pa imej pomokano delovno površino, da se izogneš lepljivi zmešnjavi.
Nadebudne smrečice zdaj preseli v proizvodni oddelek površinske obdelave.
V posodo vlij olje, ga segrej do srednje temperature in vanj pljuskni drevesca.
Na vsaki strani naj se obdelujejo dobri dve minuti do rahle barve lubja.
Mehke hrustljavke po pečenju odloži na papirnato brisačo, da jih odrešiš odvečnega olja.
Zdaj pa jih naloži na voz in odpelji na smrečji smenj.
Slastna drevesca lahko postrežeš kot prilogo k mesu ali zelenjavi, nič pa ni narobe če jih obravnavaš kot fingerfood in jih ob gledanju božičnih filmov radostno pomakaš v kečap ali kislo smetano.
Dober tek!


















Super enostaven recept in še lepo za videt.
Hvala Tatjana! 🙂